Nem engedték forgatni az RTL Klubot és a TV2-t Debrecenben

2012.01.16. 10:46
Nem engedték forgatni a két kereskedelmi tévét a debreceni városi bál legérdekesebb eseményén, egy fiatal zongoraművész Guinness-rekordkísérletén. Az eseményt csak a Debrecen Televízió rögzíthette, ráadásul a rendezvényre nem engedtek be egy internetes lapot sem.

Az RTL Klub és a TV2 forgatni szeretett volna a szombati városi bálon, ahol a 20 éves Péter Bence hajdúböszörményi zongoraművész próbálta megdönteni az egy perc alatt leütött zongorabillentyű-rekordot, ám nem kapott forgatási engedélyt - írja a Népszabadság.

Sikerült a kísérlet

A bostoni Berkeley College-ban tanuló Péter Bence az egy perc alatt leütött zongorabillentyű-rekordot kísérelte megdönteni, amit egy indiai-amerikai zenész tartott, aki 669 hangot szólaltatott meg 60 másodperc alatt. A rekordkísérlet sikerrel járt, a hajdúböszörményi fiatalember 765 hangot szólaltatott meg egy perc alatt - írja a civis.hu.

Az eseményt egyedül a Debrecen Televízió rögzíthette, a napilap információi szerint az RTL Klubnak és a TV2-nek azt ajánlották fel, hogy vásárolják meg a helyi tévé felvételeit. A két kereskedelmi tévé azonban úgy döntött, nem vásárolják meg azt, mivel azért van saját stábjuk Debrecenben, hogy az ilyen eseményeken forgathassanak.

Mészáros György, a Debrecen Televízió marketingvezetője a Népszabadságnak arra kérdésére, hogy milyen szakmai érvek szóltak amellett, hogy csak ők forgathassanak a Guinness-rekordkísérleten azt válaszolta, hogy erről nem a tévé, hanem a rendezvényt szervező Főnix Kht. döntött. Mészáros megjegyezte, hogy az MTV és a Duna TV megvásárolta a felvételt.

A napilap információi szerint a városi bálra nem engedték be a debreceni városvezetéssel szemben kritikus vagy.hu tudósítóit arra hivatkozva, hogy nem regisztráltatták magukat az NMHH-nál. A szerkesztőség elvi és szakmai kifogások miatt nem jelentette be az internetes újságot a médiahatóságnál, mivel úgy vélik, nem attól sajtótermék egy újság, hogy szerepel-e az NMHH listáján.