Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Rádió1 helyén szólhat a Juventus Rádió

2012.01.27. 12:24

Jóváhagyta a Juventus Rádióval kötendő hatósági szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, a rádió így várhatóan február 1-jétől már nem a 89,5 MHz-es frekvencián, hanem a 103,9 MHz-en lesz hallható Budapesten. Ezen a frekvencián jelenleg a Rádió1 szól, aminek 60 napos, ideiglenes jogosultsága van, de a pályázati eljárás nyertesével való szerződéskötéssel az ideiglenes jogosultság megszűnik.

A Juventus Rádió jelenleg a 89,5 MHz-en sugároz, szintén ideiglenes jogosultsággal, amely az új szerződés megkötésének napjával szintén hatályát veszti - közölte az NMHH Szóvivői Irodája. A csatorna 52 millió forint plusz áfa éves sugárzási díjért használhatja a 103,9 MHz-es frekvenciát. Az új frekvencián a jelenlegihez hasonló műsorstruktúrával jelentkezik a Juventus, azon csak némileg kell módosítania a 103,9 MHz-es frekvencia pályázati kiírásának megfelelően. "A Juventus a jövőben a jelenlegi 36 százalék helyett 40 százalékban játszik magyar zenét, óránkénti hírblokkjainak hosszát pedig három percre növeli a jelenlegi egy perc helyett" - közölte Bolla Zsolt, a rádió programigazgatója. A Juventus emellett egy új, egyórás beszélgetős műsorral is jelentkezik este 8 és 9 óra között Budapesti arcok címmel, amelyben a fővárosban élő érdekes embereket mutatja be a rádió.

A médiatanács tavaly - a 103,9 MHz-es frekvenciával egyszerre - a 89,5 MHz-es frekvenciát is meghirdette, amelyre a Prodo Voice Zrt. nyerte el a műsorszórási jogosultságot, ám ezzel a rádióval még nem kötött szerződést a hatóság, így február 1-jétől várhatóan semmi nem szól majd ezen a frekvencián.