A Rádió1 helyén szólhat a Juventus Rádió

2012.01.27. 12:24

Jóváhagyta a Juventus Rádióval kötendő hatósági szerződést a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, a rádió így várhatóan február 1-jétől már nem a 89,5 MHz-es frekvencián, hanem a 103,9 MHz-en lesz hallható Budapesten. Ezen a frekvencián jelenleg a Rádió1 szól, aminek 60 napos, ideiglenes jogosultsága van, de a pályázati eljárás nyertesével való szerződéskötéssel az ideiglenes jogosultság megszűnik.

A Juventus Rádió jelenleg a 89,5 MHz-en sugároz, szintén ideiglenes jogosultsággal, amely az új szerződés megkötésének napjával szintén hatályát veszti - közölte az NMHH Szóvivői Irodája. A csatorna 52 millió forint plusz áfa éves sugárzási díjért használhatja a 103,9 MHz-es frekvenciát. Az új frekvencián a jelenlegihez hasonló műsorstruktúrával jelentkezik a Juventus, azon csak némileg kell módosítania a 103,9 MHz-es frekvencia pályázati kiírásának megfelelően. "A Juventus a jövőben a jelenlegi 36 százalék helyett 40 százalékban játszik magyar zenét, óránkénti hírblokkjainak hosszát pedig három percre növeli a jelenlegi egy perc helyett" - közölte Bolla Zsolt, a rádió programigazgatója. A Juventus emellett egy új, egyórás beszélgetős műsorral is jelentkezik este 8 és 9 óra között Budapesti arcok címmel, amelyben a fővárosban élő érdekes embereket mutatja be a rádió.

A médiatanács tavaly - a 103,9 MHz-es frekvenciával egyszerre - a 89,5 MHz-es frekvenciát is meghirdette, amelyre a Prodo Voice Zrt. nyerte el a műsorszórási jogosultságot, ám ezzel a rádióval még nem kötött szerződést a hatóság, így február 1-jétől várhatóan semmi nem szól majd ezen a frekvencián.