Mostantól kevesebb külföldi sorozat látható Kínában

2012.02.16. 11:34

A kínai kulturális minisztérium egy erőteljes tollvonással lekorlátozta az ország tévéadóin bemutatható külföldi tartalom mártékét. Az új szabályozás értelmében az este 7 és 10 óra közötti főműsoridőben a külföldi száriákból maximum ötven epizódot lehet levetíteni, jelentette a Variety. A cél egyértelműen a hazai gyártás fellendítése, aminek jelenleg a koreai és egyéb ázsiai piacokról érkezó tartalom jelenti a legnagyobb konkurenciát, hiszen ezeket a műsorokat könnyebben befogadja a kínai tévénéző, mint egy amerikai szituációs komédiát.

A minisztérium fennhatósága alatt működő médiahatóság körlevélben tájákoztatta a kínai tévéket az új rendelkezésről, ami egészen pontosan azt tartalmazza, hogy az import tartalom mennyisége nem lehet több a tévék szórakoztató programjainak egyharmadának műsoridejénél. A technológiai fejlpődés érdekében a HD tartalmak előnyt élveznek a hagyományos módszerrel felvettekkel szemben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek