Szabad szemmel címmel indul újra A szólás szabadsága

2012.02.22. 14:51
Az ATV nem használhatja A szólás szabadsága címet új közéleti-politikai műsorához, pedig a hírek szerint kísértetiesen hasonlítani fog hozzá. A Szabad szemmel március 4-én indul.

Már felkerült a youtube-ra a Szabad szemmel promóvideója, eszerint március 4-én indul az eredetileg A szólás szabadsága munkacímet viselő új műsor.

Miután az ATV jónéhány közmédiából kirúgott riporterrel, műsorvezetővel és szerkesztővel erősítette meg csapatát, már decemberben elhatározta, hogy újraindítja a köztévén 2010 júniusában megszüntetett A szólás szabadságát.

A másfél órás, minden vasárnap 19:25-kor induló közéleti-politikai műsort szinte kizárólag volt közmédiások készítik, sőt a csatorna leigazolta Kardos Ernőt is, aki 2008-tól a műsor megszűnéséig volt a heti magazinműsor főszerkesztője, és akinek irányítása alatt lett Pulitzer-emlékdíjas Az Este. Kardos mellett a műsor másik főszerkesztője Köves Pál lesz, aki kirúgásáig a Magyar Rádió Krónika című műsorának volt szerkesztője.

A Szabad szemmel műsorvezetője Mészáros Antónia lesz, akit tavaly nyáron küldtek el a köztévétől. A riportokat szintén régi közmédiások forgatják majd: Schwajda Gergő, aki korábban Az Este főszerkesztője volt, Somos András, aki riporterként dolgozott Az Estében, László Judit, aki a Kossuth Rádió Krónikájának műsorvezető-szerkesztője volt, és Vidos Mihály, aki az MTV hírháttérműsoraiban dolgozott riporterként és 2010-ben Junior Prima-díjat kapott.

A jelek szerint az ATV erősen rá is játszik a közmédiás vonalra, egy másik, webes felületekre készített beharangozó videójukban Mészáros Antóniát kiblőrözve mutatják, majd elhangzik, hogy ha "tisztán akar látni, nézze az ATV-t".

A szólás szabadsága nevet évekkel ezelőtt levédette az MTV, így azt nem használhatja az ATV, de a politikai-közéleti műsor egy forrásunk szerint enélkül is kísértetiesen hasonlítani fog hozzá.