A Koszorúslányok küzd az MTV filmes díjaiért

2012.05.02. 19:04
Az éhezők viadala című akciófilm és a Koszorúslányok című vígjáték szerezheti a legtöbb díjat az MTV Movie Awards júniusi gáláján.

A zenetévé közzétette a filmes díjaira jelöltek listáját. Meglepetésre az Alkonyat-saga alaposan lemaradt, mindössze két kategóriában kapott esélyt a díjra. Az éhezők viadala című, ugyancsak bestsellerből született akciófilm azonban a Koszorúslányokkal együtt nyolc-nyolc jelölést gyűjtött be.

Az éhezők viadala hetekig vezette az amerikai filmes toplistát, hatszáz millió dollárért fogytak el rá a jegyek. Szereplői, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth a legjobb színésznő, színész és legátütőbb alakítás kategóriáiban kaptak jelölést.

A Koszorúslányok többek között az év filmje és a legjobb szereposztás mezőnyében esélyes az arany popcornos dobozt mintázó díjra, és a film forgatókönyvírója, valamint sztárja, Kristen Wiig játékáért a legjobb vígjátéki alakítás és a legjobb színésznő kategóriába is bejutott.

Lawrence és Wiig a színésznők mezőnyében Emma Stone-nal, Emma Watsonnal és Rooney Marával került szembe. A színészeknél Hutchreson Channing Tatummal, Daniel Radcliffe-fel, Joseph Gordon-Lewitt-tel valamint Ryan Goslinggal mérkőzik.

Az éhezők viadala és a Koszorúslányok a legjobb film-mezőnyben is egymás ellen küzd, ám a díjat A segítség című polgárjogi dráma, A Harry Potter-sorozat utolsó része és az Alkonyat: Hajnalhasadás 1. rész is elviheti.

A népszerű Alkonyat-széria új epizódja mindössze egyetlen további mezőnyben kerekedhet felül: a legjobb filmes csók terén. Tavaly, az Alkonyat - Napfogyatkozás című rész nyolc jelölésből ötöt váltott díjra az MTV Movie Awards ceremónián. A gálára idén június 3-án kerül sor Los Angelesben.

A zenetévé filmes díjátadója sok szempontból különbözik a hagyományos filmdíj-ceremóniáktól: a rajongók 12 kategóriában szavazhatnak online a jelöltekre, és a kategóriák között is akadnak olyanok, mint a legjobb csók vagy a legjobb küzdőjelenet. Utóbbiba egyébként idén a 21 Jump Street, a Harry Potter-film, Az éhezők viadala, a Mission Impossible: Fantom protokoll, valamint a Warrior - A végső menet című produkció került be.