Veiszer Alinda akadémiai díjat kapott

2012.05.07. 12:05
A közmédia újságírója kapta az idén az Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Újságírói Díját. Veiszer Alinda január óta nincsen képernyőn.
IMG 9348

A Magyar Tudományos Akadémia 183. Közgyűlésének nyitónapján tizenegy kutatót és tudóst tüntettek ki hétfőn délelőtt az MTA székházának dísztermében. Az Akadémiai Újságírói Díjat a tudomány népszerűsítése érdekében kifejtett munkássága elismeréseként  Veiszer Alinda, az egykori Záróra riportere kapta meg.

A Prima Primissima-díjat is elnyert újságíró a tudományos-kulturális közéletet élénkítő műsoraiért, a kutatói pályaív, a tudomány mint hivatás hiteles bemutatásával érdemelte ki az elismerést. Veiszer Alinda több mint 700 közéleti szereplővel, tudóssal, színésszel beszélgetett Záróra című műsorában az elmúlt években.

A Záróra megszűnése után a közmédia a Duna kettes csatornájára helyezte át, ahol az Éjjeli őrjárat című napi kulturális műsor riportere volt. Az Éjjeli őrjárat azonban három hónap után megszűnt, mivel az MTVA a Duna2-ből január elsején Duna World néven külhoni magyaroknak indított ismétlő csatornát.

Veiszer Alinda azóta nem kapott új műsort a közmédiánál. Úgy tudjuk, hogy a riporter azóta könyvet ír. Interjúkötetében olyan híres emberek szerepelnek majd, akik kimaradtak a Zárórából.