A Reflektor TV helyén indul az RTL2

2012.07.17. 16:44
Ahogy azt előre sejteni lehetett, nem az ősz első napjaiban, hanem csak október elsején indul el az RTL Klub második országos csatornája, ami inkább a nőket célozná meg. Az RTL2 a Reflektor TV helyét veszi át, a Prizma és a Sorozat+ megúszta.

A sat-tv-radio.hu információi szerint október 1-től érhető el az RTL2 a T-Home kínálatában, ami azt jelenti, hogy nem szeptemberben indul el az új adó, amire például a Heti Hetest is átköltözteti az anyacsatorna.

A portál a csatorna a műsorszolgáltatókkal kötött szerződéseinek módosítására hivatkozva azt írja, hogy az RTL2 a Reflektor TV helyén indul el, azon a csatornán, ahol például a Vacsoracsata ismétléseit és Szily Nóra sztárinterjúit adják.

Az RTL2 indítása tavaly szeptember óta húzódik főleg a gazdasági válság miatt, iparági hírek szerint az indítás ugyanis 2 milliárd forint körüli összegbe kerül. A tavaszi bejelentések szerint az országosan fogható adón tér vissza a Heti Hetes, a Friderikusz-féle Legyen Ön is milliomos! és a Szombati esti láz is, amiben újra képernyőre kerülhetne Stohl András.

De az RTL2-n adják le a tervek szerint az I Love Gjoni című valóságshow-t, amiben Delhusa Gjon keresi a feleségét. A realityt egyébként már 2010-ben leforgatták, aztán tavaly újból vágták, és azóta sem adták le. A saját gyártású műsorok mellett sok amerikai sorozattal támadna az első hónapokban az RTL2, így a Helyszínelők, a Mentalista és a Castle is átkerülhet az új adóra.

Jön a Super TV2 is

November elején indul a TV2 új csatornája is, a Super TV2, ahol a Hal a tortán mellett akár a Big Brother harmadik évada is képernyőre kerülhet. Az új csatorna egy általános, széles közönséget megcélzó szórakoztató csatorna lesz, amely ugyanakkor prémium tartalmat is szolgáltat, és nagy, országos csatornává akar válni.