Bukással indult Angliában az új X Factor

2012.08.22. 14:12

Kiábrándítóan alacsony nézettséggel indult Angliában a kilencedik X Factor. Az ITV produkciója átlagosan mindössze 8,1 millió nézőt vonzott a képernyők elé, 2006 óta ez volt a tehetségkutató leggyengébb nézettségi adata. A tavalyi évadkezdéshez képest 2,7 millió nézőt vesztettek el.

Az ITV vezetősége szerint a visszaesés oka a meleg időjárás, ami miatt az emberek inkább a szabadban töltik az idejüket ahelyett, hogy a televízió előtt ülnének. A tévétársaság szóvivője szerint a show első adása az év legmelegebb napján került műsorra. Richard Holloway, a tehetségkutató producere hozzátette: „Még mindig a legnézettebb televíziós műsorról van szó. Panaszkodik bárki is? Nem igazán."

Az X Factor zsűrijét idén Gary Barlow, Tulisa Contostavlos, Louis Walsh, Nicole Scherzinger és a vendégbíró Mel B. alkotja.

Egyes vélekedések szerint a műsor bukásában nagy szerepe volt az olimpiának is, ahol a nézők jól képzett és felkészült olimpikonokat követhettek nyomon. Lord Coe, az olimpiai szervezőbizottság elnöke is kritikával illette a műsort: szerinte a tehetségkutató azt sugallja az embereknek, hogy akár hat óra alatt is híressé lehet válni, szemben a valódi tehetségekre váró hosszú munkával.