A Playboy alapítója támogatja a melegházasságot

2012.08.24. 16:45
Hugh Hefner szerint a melegek diszkriminációja hosszú távon az alapvető szabadságjogok megkurtításához vezethet.

Hugh Hefner, a Playboy 86 éves tulajdonosa szerint ideje lenne a konzervatív erkölcsöket a sutba dobni, és mindenkit arra biztat, támogassa az azonos neműek házasságkötését. A magazin amerikai kiadásának szeptemberi számában megjelent vezércikkben Hefner azt írja, hogy a melegek jogaiért folytatott küzdelem sokkal többről szól, mint aminek látszik, és egyetemes emberi jogok kérdőjeleződnek meg a homoszexuálisok megkülönböztetése során. "Sajnos jó úton haladunk afelé, hogy a jogokat, amiket a szexuális forradalom vívott ki, mind eltöröljük, és egy sokkal puritánabb országban éljünk tovább."

Hefner a konzervatív amerikaiakat támadja azért, mert a hoszexuálisokat nemcsak a házasság tekintetében, de más jogokat illetően is diszkriminálják. A szexuális élet kriminalizálása, írja, és mindennek vallási köntösbe öltöztetése igen veszélyes precedenst teremthet.

"Kansas államban egy új törvény lehetővé teszi a patikusoknak, hogy megtagadják a fogamzásgátló termékek árusítását üzleteikben, ha az sérti vallásos meggyőződésüket. Ilyen törvények Arkansas, Georgia, Mississippi és Dél-Dakota államokban is léteznek."

A leginkább házikabátban és mutatós nők társaságában fotózott Hefner arra figyelmeztet, hogy ha a vallási fanatikusok teret nyernek, az egyéni szabadságjogok komoly veszélybe kerülhetnek.