A 88,1 MHz-es frekvencián szól az InfoRádió

2012.08.31. 08:03
Szeptember elsejétől új hullámhosszra, a 88,1 Mhz-es fővárosi frekvenciára költözik az InfoRádió. Magyarország első és egyetlen hírrádiója júliusban a Médiatanács pályázatán nyerte el az új, 12 évre szóló, közösségi médiaszolgáltatási jogosultságot.

A 95,8 MHz-es frekvencián a Pulitzer-emlékdíjas, a BBC-vel stratégiai szövetségben működő InfoRádió 12 évvel ezelőtt honosította meg Magyaroszágon a hírrádiózás műfaját. A tárgyilagos, híreket és információkat közlő, kommentárokat mellőző csatorna gyorsan vált vezető rádiós információforrássá.

A hallgatók a negyedórás hírszolgáltatás révén a nap bármely szakában rövid idő alatt átfogó és hiteles képet kaphatnak Magyarország és a világ legfontosabb híreiről. Az Aréna című napi egyórás beszélgetőműsor pedig az ország egyik legtöbbet idézett rádióműsora lett.

Ha a hallgató korábban rádiójának bármely állomásgombjára eltárolta az InfoRádió eddig frekvenciáját, akkor a modern, RDS-kódot is jelző rádiók maguktól átállnak az új hullámhosszra. Az RDS nélküli, régebbi típusú rádiókat viszont át kell tekerni a 88,1-es frekvenciára az InfoRádió hallgatásához.

Az InforRádió a CEMP-csoport tagja.