Újságként folytathatja a Bumeráng

2012.08.31. 11:31
Közéleti hetilapként folytathatja a Neo FM-ről eltűnt Bumeráng. A lapot a Geomédia Kiadó Zrt. adhatja ki egy-két héten belül.

A Bors információi szerint a jelenleg a Music FM-en vendégeskedő Bumeráng újságként támadhat fel.  Bochkor Gábor állítólag befektetőként áll a vállalkozás mögött, de azt nem tudni, hogy a háttérben marad-e vagy főszerkesztőként is részt vesz-e a hetilap létrehozásában.

A lapnak Bochkort nem sikerült elérnie, de a Neo FM korábbi vezérigazgatója, Földes Ádám sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta a hírt, de azt ígérte, hogy jövő héten többet mond. A hetilapot a Geomédia Kiadó Zrt. adhatja ki, amelynek egyik vezetője, Mátrai Mihály úgy nyilatkozott, hogy "minden titokra fény derül, amint megjelenik az újság".

Az Index megpróbálta megszólaltatni az ügyben a Geomédiát, ám eddig nem kaptunk bővebb felvilágosítást. A Geomédia jelenteti meg többek között a Vasárnapi Híreket, a Szabadföld lapcsaládot és a Diéta, Amelie és Extra frizura nevű női magazinokat.

"Közéleti magazin lesz, de könnyed hangvételű, nem száraz szövegtenger. Hetente jelenik majd meg, már tördelik a próbaszámot" – mondta a lapnak egy informátor.

A Bumeráng azt követően szűnt meg a Neo FM-en, hogy a dolgozók elmaradt fizetésük miatt felmondtak. Boros Lajos nemrégiben a velvetnek úgy nyilatkozott, hogy hónapok óta ingyen dolgoztak, „rabszolgákká váltunk. És ráadásul őrlődtünk a hallgatóság elvárása, és a saját érdekeink meg a tulajdonos érdekei között. Mi legalább három hónappal tovább dolgoztunk, mint ahogy kellett volna, de azt mondtuk, hogy amíg lehet, kitartunk, mert a mi érdekünk az, hogy a rádiónak a hallgatói megkapják, amit akarnak, és mi is meg tudjuk tartani őket.”

A műsorkészítőknek egyelőre úgy tűnik, hogy nem sikerült megállapodniuk egyetlen kereskedelmi rádióadóval sem. Ehét hétfőtől egy hétig viszont a Music FM-en vendégszerepelnek, amíg annak reggeli stábja a szabadságát tölti.