Ötszáz eurót ér egy lezuhant pilóta

2012.10.01. 14:08
Goran Savić szerb pilóta szerdán halt hősi halát Szerbiában, amikor meghibásodott repülőgépéből nem ugrott ki, hanem kivezette a lakott terület fölül. A lezuhant gép roncsai között haldokló pilótáról készült videófelvételeket most 500 euróért kínálják.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a 39 éves őrnagy másodpilótájával együtt oktatórepülésen vett részt Lasta 95-ös típusú légvsavaros oktatógépén, amikor az a Belgrád melletti Nova Pazova felett meghibásodott. A másodpilóta ejtőernyővel kiugrott, Savić viszont kivitte a gépet a lakott terület fölül, hogy több embernek ne essen baja a rájuk zuhanó gép miatt. A géppel végül a város határában csapódott földbe. A pilótát a mentősök a helyszínen igyekeztek életben tartani, de sikertelenül, Savić a kórházba szállítás közben meghalt.

A Serbija Insajd blog szerint a roncsokhoz érkező tévéstábokat a rendőrség nem engedte forgatni, mert a katonai repülőt hadititokként kezelik, de ez nem akadályozta meg a járókelőket abban, hogy mobiltelefonjaikkal rögzítsék a mentést, és így a pilóta haláltusáját. A szerb állami televízió az egyik ilyen felvételt 25 ezer dinárért (kb 60 ezer forint) vásárolt meg. Az alku egyébként 500 euróról indult.

A blog szerint nem ez volt az egyetlen olyan felvétel, amit meg lehetett vásárolni a helyszínen. Volt, aki 2500 forintért adott egy, a baleset helyszínét ábrázoló fotót, a hordágyon fekvő pilótáról készített fényképeket 30-50 euró közötti összegért kínálták (8500 - 14 000 forint). A szemtanúk ugyanennyiért voltak hajlandók nyilatkozni a sajtónak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport