Megint az IMG nyert egy állami tenderen

2012.11.12. 15:59

Eredményt hirdetett a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az 1,5 milliárd forintos keretösszegű médiavásárlási tenderén, írja az Európai Unió hivatalos tenderértesítőjére hivatkozva a Kreatív Online. A médiatervezési és médiavásárlási feladatokért a Café Reklám és a CMS Brand Connection konzorciuma, valamint a nyertes Inter Media Group indult. A megbízás a keretösszegig, maximum 36 hónapra szól. A médiavásárlás az MTVA televíziós műsoraihoz és imázskommunikációjához kapcsolódik, illetve egyéb közérdekű tájékoztatás és szponzorált tájékoztató jellegű hirdetések elhelyezésére.

Az IMG ajánlata a következőket tartalmazta (mindegyik súlyozott net-net ár. a kiíró a médiatípusokat egy szorzóval látja el annak megfelelően, hogy neki mennyit ér a megjelenés, és az ez alapján kiszámított ügynökségi jutalékkal és kedvezménymértékkel számított árat jelenti): Országos napilapok: 40195 Ft, Megyei napilapok: 69440 Ft, Heti- és havilapok: 94030 Ft, Rádió: 31550 Ft, Közterületi és belterületi hirdetések: 40500 Ft, Online: 86095 Ft.

Augugusztusban egyébként a Fidesz egykori pártigazgatójának, Várhegyi Attilának a cége a Prestige Média Kft. nyerte az MTVA marketingkommunikációs tenderét: 16,8 millió forintért szerződött le a közmédia a Kft.-vel.

Zsinórban nyeri az állami tendereket az IMG

Az Inter Media Group Kft. nyert már korábban a Fővárosi Közterület-fenntartó, a Budapesti Fesztiválközpont, a Diákhitel Központ és a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt., a Magyar Turizmus Zrt. tenderein is, és ők végzik a Szerencsejáték Zrt. online sportfogadói oldalához kapcsolódó médiavásárlási és kreatívtervezési feladatait. Az IMG márciusban bruttó 800 millió forint keretösszegű szerződést kötött a miniszterelnökséggel médiastratégia-alkotási, médiatervezési és vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing és online kommunikációs feladatok elvégzésére.

Az IMG-ben 2010 nyarától szerzett többségi tulajdont Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején a Magyar Fejlesztési Bank élén állt. Az Index információi szerint Patonai vezérigazgatósága idején került a pénzintézethez hitelezési igazgatónak a jelenlegi fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné.