Pedofíliával vádolják Elmo mozgatóját

2012.11.12. 22:48 Módosítva: 2012.11.12. 22:51
A férfi 28 éve mozgatja és beszélteti a Szezám utca egyik leghíresebb bábját. Most azzal vádolják, hogy évekkel ezelőtt megrontott egy 16 éves fiút.

Fizetés nélküli kényszerszabadságra küldték az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló Szezám utca egyik legnépszerűbb figuráját, Elmót megszólaltató Kevin Clasht, miután egy most 23 éves férfi azzal vádolta meg, hogy 16 éves korában szexuális viszonyt folytatott vele. Clash, aki nem csak Elmo hangját kölcsönzi, de mozgatja is a bábot, persze tagadja a vádakat, sajtónyilatkozatában ugyan a homoszexuális kapcsolatot beismeri, de szerinte partnere a viszony alatt már nagykorú volt.

"Sohasem szégyelltem, hogy meleg vagyok, bár azt gondolom, hogy ez az én magánügyem. Nem tagadom a kapcsolatot, de minden két felnőtt ember beleegyezésével történt. Mélyen elszomorít, hogy most olyasmivel vádol, amit soha nem követtem el" - nyilatkozta az eset kapcsán Kevin Clash.

Az ügyet bonyolítja, hogy a férfi ügyvédein keresztül nem csak a bábost kereste meg, de a Szezám utcát gyártó Sesame Workshopot, akik annyit ugyan elismertek, hogy ügyvédeiken keresztül kétszer is tárgyaltak a férfival, azt viszont tagadták, hogy el akarták volna tussolni az ügyet. A bábfilmet gyártó céghez közeli források szerint az egész ügy gyanús, mivel a megrontott áldozatot éppen az Andreozzi és társai ügyvédi iroda képviseli, akik Jerry Sandusky, a pedofíliával vádolt amerikaifutball-edző áldozatait képviselik. Sanduskyt éppen október 23-án ítélték 442 év börtönre gyermekmolesztálásért, de ettől függetlenül az ügyvédek az áldozatok nevében még perlik a Pennsylvaniai Állami Egyetem, ahol az esetek történtek.

A bábszínészt vádló áldozat ügyvédei egyébként arra hivatkoznak, hogy egy email szerint Clash maga is bevallotta, hogy a beleegyezési korhatárnál korábban létesített szexuális viszonyt partnerével, vagyis megrontotta áldozatát, de a TMZ bulvárlap szerint a hatóságok ilyen bizonyítékról nem tudnak, de a bábművész levelezésének elemzése még tart, annyi azonban biztos, hogy szexuális tartalmú üzeneteket is találtak.

Nem ez az első eset, hogy pedofíliával vádolják a kisgyerekeket az ábécére és számolásra oktató soroztat készítőit. Tavaly ősszel Fernando Rivast, a Szezám utca zeneszerzőjét tartóztatták le azért, mert a számítógépen alig négyéves gyerekek meztelen képeit találta az FBI.

Kevin Clasht csak az ügy tisztázásáig küldték szabadságra, a bábszínész, aki 28 éve dolgozik Elmóval, szeretne visszatérni. A Sesame Workshop sem tűnik el a műsorból Elmo, a báb szinkronizálása ugyanis másnak is menni fog: Clash ugyanis irtózatos fejhangon szólaltatta meg Elmót.