A Nemzetközi Emmy Alan Aldát is díjazta

2012.11.20. 15:58
Kiosztották a nemzetközi Emmy-díjakat: a legjobb dráma a francia Braquo 2. évadja lett, a legjobb komédia a brazil The Invisible Woman, a legjobb reality a The Amazing Race Australia, a legjobb minisorozat a Black Mirror, a legjobb telenovella a The Illusionist.

A Nemzetközi Emmy-díjat a New York-i központú Televíziós Művészetek Nemzetközi Akadémiája ítéli oda minden évben a legjobbnak ítélt, nem amerikai televíziós produkciónakónak.

A The Amazing Race Australia számos versenyzőt utasított maga mögé a díjátadón, köztük az ikonikus spanyol showt, az El Hormiguerot – ha spanyol nyelvű show-műsorban látunk feltűnni világsztárokat a neten, ahol a legbizarrabb helyzetekbe kerülnek, az majdnem biztosan ez a show – , amit két éve jelölnek a kategóriában.

Az este legnagyobb győztese egy argentin dráma, a Televisión por la Inclusión volt, ami a legjobb színésznek és a legjobb színésznőnek járó díjat is hazavihette. A sorozat, ami Latin-Amerikában is népszerű, különálló sztorik láncolata, és olyan társadalmi problémákat feszeget, mint a diszkrimináció vagy az egyenlőtlenség. Az estén összesen harmincnyolc jelölt, tizenöt országból mérkőzött meg egymással kilenc kategóriában.

Ryan Murphy producer (Kés/alatt, American Horror Story) az eseményen Norman Lear és Alan Alda televíziós legendákra emlékezett, akiknek társadalmi problémákra reflektáló show-i a hetvenes években kitaposták az utat az ő jegyezte sorozatainak, mint a Gleen Glee és a The New Normal. Murphy zárta le a hétfő esti díjátadó ceremóniát azzal, hogy átadta a 40. évforduló Special Founders Awardjának (Különleges Alapító Díj) díját az All in the Family kreátorának, Learnek és a kultikus M.A.S.H. sztárjának, Aldának.

Az évfordulós díjátadó alkalmával ugyanis a Televíziós Művészetek Nemzetközi Akadémiája úgy döntött, kiemelten díjaz egy producert és egy színészt, akik nagy jelentőségű show-kban működtek közre 1972-ben, a Nemzetközi Emmy átadásának első évében.