Obama a Led Zeppelint díjazta

2012.12.03. 09:07
A Kennedy Központ díjait azok az előadóművészek kapják, akik az amerikai kultúrára nagy hatást gyakoroltak. Idén a Led Zeppelin, Dustin Hoffman, David Letterman tévés műsorveztő és Buddy Guy gitáros is a díjazottak között volt.

Barack Obama elnök jó hangulatot teremtett a Kennedy Központban vasárnap rendezett ünnepségen. Amikor a Led Zepplin méltatása után Natalia Makarova balettáncosról kezdett el beszélni, így vezette fel a művészt: "Beszéltem a szövegíróimmal, és arra jutottam, nem sok közös van a Led Zeppelinben és a balettben." Az eseményt egyébként azzal vezette fel, hogy "nagy megtiszteltetés átadni ezeket a díjakat olyan művészeknek, akiknek semmi keresnivalójuk nincs egy közös színpadon."

Nemcsak Obama, de olyan ismert sztárok köszöntötték a díjazottakat, mint  Robert De Niro, Tina Fey komikus, Stephen Colbert, Meryl Streep, Jimmy Kimmel talkshow-műsorvezető, Ray Romano és Dave Grohl, a Foo Fighters énekes-gitárosa. A ceremónia végén Nancy és Ann Wilson, a Heart tagjai énekelték el Led Zeppelin Stairway to Heaven című számát.