Árpád
-2 °C
3 °C

Megelőlegezték Mandela halálát

2013.04.03. 15:58

Közfelháborodást keltett a dél-afrikai Universal Channel tévéadó, amikor „Emlékezzünk Madibára 1918-2013” címmel többször is leadta a legendás polgárjogi aktivista halálhírére bekészített emlék-összeállítást (a Madiba Mandela törzsi neve) - írja a The Telegraph. Az NBC tulajdonában álló műholdas csatorna ráadásul nem is egy április elsejei tréfának dőlt be, a vezetés bocsánatkérő közleménye szerint „technikai hiba” miatt kerülhetett adásba az összeállítás.

Mire azonban felsimerték a tévedést, a Twittert már ellepték a nézők felháborodott bejegyzései. A 94 éves Mandela ugyanis egy hete került kórházba egy fertőzéses betegség miatt, és sokan aggódtak az állapotáért – a csatorna műsorát látva az egyik néző például azt twittelte ki: „Úgy éreztem, megáll a szívem”. Az egykori politikus állapota azonban az elmúlt napokban javulásnak indult, és szóvivője szerint már a családja is meglátogathatta őt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?