Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Ötmilliós bírság a TV2-nek

2013.04.05. 14:19 Módosítva: 2013-04-05 14:20:33
A „Megasztár minden idők legnézettebb magyar zenés tehetségkutató sorozata” - többek között emiatt bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal.

Ötmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Megasztár néhány reklámja miatt. Megállapították, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. tavaly január 16. és február 17. között megjelent úgynevezett MegaPlusz miniprogramjában sugárzott reklámjaival a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott - derül ki a GVH közleményéből.

A TV2 Megasztár című tehetségkutatóját népszerűsítő programban elhangzott ugyanis, hogy „a Megasztár minden idők legnézettebb magyar zenés tehetségkutató sorozata” és, hogy „a Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják,” ahogy az is, hogy "az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján.”

Részletes vizsgálat után a GVH megállapította, hogy tévé a fenti állításokat nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért ötmilliós bírságot szabott ki. A bírság meghatározásánál súlyosító körülményként értékelték, hogy a megtévesztő  kereskedelmi gyakorlat a fogyasztók széles körét érte el. Enyhítő körülményként vették viszont figyelembe, hogy a vállalkozás elismerte a jogsértést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!