Ötmilliós bírság a TV2-nek

2013.04.05. 14:19 Módosítva: 2013.04.05. 14:20
A „Megasztár minden idők legnézettebb magyar zenés tehetségkutató sorozata” - többek között emiatt bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal.

Ötmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Megasztár néhány reklámja miatt. Megállapították, hogy az MTM-SBS Televízió Zrt. tavaly január 16. és február 17. között megjelent úgynevezett MegaPlusz miniprogramjában sugárzott reklámjaival a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott - derül ki a GVH közleményéből.

A TV2 Megasztár című tehetségkutatóját népszerűsítő programban elhangzott ugyanis, hogy „a Megasztár minden idők legnézettebb magyar zenés tehetségkutató sorozata” és, hogy „a Megasztár kezdete óta a hazai könnyűzenei élet közel háromnegyedét a Megasztár tehetségei adják,” ahogy az is, hogy "az Eurovíziós Dalfesztivál idei magyarországi döntőjében a résztvevő előadók felét a Megasztár indította el a siker útján.”

Részletes vizsgálat után a GVH megállapította, hogy tévé a fenti állításokat nem tudta hitelt érdemlően igazolni, ezért ötmilliós bírságot szabott ki. A bírság meghatározásánál súlyosító körülményként értékelték, hogy a megtévesztő  kereskedelmi gyakorlat a fogyasztók széles körét érte el. Enyhítő körülményként vették viszont figyelembe, hogy a vállalkozás elismerte a jogsértést.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás