Negyvenmillió amerikai nézte a bostoni hajtóvadászatot

2013.04.23. 14:31
A nézettségméréssel foglalkozó Nielsen szerint a múlt hét pénteki rendőrségi akció eseményeit, pontosabban a csecsen robbantó elfogását negyvenmillió amerikai látta élőben a tévében.

Az este 7 órás sávban, amikor a hajóvadászat elkezdődött, 5,75 millió amerikai ült le a Fox News elé, ami ezzel el is verte a CNN-t (5,19 millió) és az MSNBC-t (1,43 millió). Este nyolcra már minden hírcsatorna és network tévé is beszállt a közvetítésbe, ekkor az NBC-nek 10,7 millió nézője volt, az ABC-nek 7,8 millió, a CBS-nek pedig 6,8 millió. Tulajdonképen mindegy, melyik tévét nézték az amerikaiak, ugyanis a közvetítés képe tulajdonképpen ugyanaz volt mindegyiken.

Ha a fentiekhez hozzávesszük a hírcsatornák adatait is, azaz a Fox News 7,65 millióját, a CNN 6,78 millióját és az MSNBC 1,7 millióját, meg is van a 41,5 milliós nézettség, amibe nem számolták bele a spanyol nyelvű adók nézettségét, így könnyen lehet, hogy 43 millió is megvan az a 41,5. Ez a nézettség mellesleg nem olyan jelentős, mint amilyennek első hallásra tűnik, ami betudható annak, hogy tulajdonképpen helyi eseményről volt szó (a 911-es tragédia képeit jóval többen nézték), és a péntek esti időpontnak is, amikor az amerikaiak hagyományosan nem tévéznek.