Árpád
-2 °C
4 °C

Negyvenmillió amerikai nézte a bostoni hajtóvadászatot

2013.04.23. 14:31
A nézettségméréssel foglalkozó Nielsen szerint a múlt hét pénteki rendőrségi akció eseményeit, pontosabban a csecsen robbantó elfogását negyvenmillió amerikai látta élőben a tévében.

Az este 7 órás sávban, amikor a hajóvadászat elkezdődött, 5,75 millió amerikai ült le a Fox News elé, ami ezzel el is verte a CNN-t (5,19 millió) és az MSNBC-t (1,43 millió). Este nyolcra már minden hírcsatorna és network tévé is beszállt a közvetítésbe, ekkor az NBC-nek 10,7 millió nézője volt, az ABC-nek 7,8 millió, a CBS-nek pedig 6,8 millió. Tulajdonképen mindegy, melyik tévét nézték az amerikaiak, ugyanis a közvetítés képe tulajdonképpen ugyanaz volt mindegyiken.

Ha a fentiekhez hozzávesszük a hírcsatornák adatait is, azaz a Fox News 7,65 millióját, a CNN 6,78 millióját és az MSNBC 1,7 millióját, meg is van a 41,5 milliós nézettség, amibe nem számolták bele a spanyol nyelvű adók nézettségét, így könnyen lehet, hogy 43 millió is megvan az a 41,5. Ez a nézettség mellesleg nem olyan jelentős, mint amilyennek első hallásra tűnik, ami betudható annak, hogy tulajdonképpen helyi eseményről volt szó (a 911-es tragédia képeit jóval többen nézték), és a péntek esti időpontnak is, amikor az amerikaiak hagyományosan nem tévéznek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?