Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az 50 felettiek napi 7 órát tévéznek

2013.04.25. 20:18
A Nielsen adatai szerint az idei év első három hónapjában tovább nőtt a tévé előtt eltöltött idő aránya, a magyar lakosság átlagban 5 óra 18 percet tévézik.

A tavalyi év első három hónapjához képest az idei év első negyedévében napi négy perccel nőtt a televízió előtt eltöltött idő - írja a Nielsen mérésére hivatkozva az mmonline.hu. A teljes népesség naponta átlagosan 5 óra 18 percet tévézik, a legkevesebb időt a gyerekek, a legtöbbet az 50 évnél idősebbek töltenek a képernyő előtt.

A gyerekek tévénézéssel töltött ideje 3 óra 25 percről 3 óra 32 percre, a 18-49 éves korcsoporté pedig 4 óra 26 percről 4 óra 31 percre nőtt az elmúlt egy év alatt. Az 50 évesek és idősebbek átlagosan 6 óra 51 percet töltöttek a televízió előtt; pontosan annyit, mint egy évvel korábban.

Az idei első negyedévben az országos kereskedelmi csatornák együttes közönségaránya a teljes népesség körében 31.5 százalék volt (2.5 százalékpontos csökkenés), az általános szórakoztató csatornáké pedig 16.6 százalék (1.8 százalékpontos növekedés). A közszolgálati csatornák részesedése a nézett időből 13.6, a filmcsatornáké 8.9, az ismeretterjesztő csatornáké 4.8, a gyerekcsatornáké 4.8, a hírcsatornáké 4.2, a sportcsatornáké 2.5, a zenecsatornáké 2.4, az életmódcsatornáké pedig 2.1 százalék volt.