no

Ősszel nyit a Bűvösvölgy

2013.06.13. 15:39
Átadták a Bűvösvölgy épületét, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiaértés-oktató központját, ahol a fiatalok valódi részeseivé válhatnak a média működésének.

A Bűvösvölgy, a digitális univerzum szabadiskolája minden fiatal számára nyitott műhely lesz, ahová a próbaüzem befejeződése után az ország minden területéről évente akár tízezer tanuló is ellátogathat - adta hírül az NMHH. Budapesten, a második kerületi Hűvösvölgyi úton épülő  Bűvösvölgy oktatóközpontot az NMHH és partnerei azért álmodták meg, hogy minden fiatal lehetőséget kapjon arra, hogy az új médiakultúra aktív részesévé váljon.

Buvosvolgy4
Fotó: NMHH

A hatóság és a program támogatóinak (az Index, az Invitel, a Magyar   Telekom, a Médiaszolgáltatás-támogató  és  Vagyonkezelő Alap, az Origo, az RTL Klub, a Telenor,  a TV2, a UPC, a Vodafone és a Nokia) kiemelten fontos közös célja, hogy a fiatalok megfelelő tudatossággal  fordíthassák hasznukra a 21. századi  technológiák minden előnyét. Ez azt  jelenti, hogy a partnerek közreműködésével létrejövő technikai feltételek között a tanulóknak lehetőségük  lesz szakoktatók segítségével elkészíteni saját kisfilmjüket, forgathatnak reklámot, szerkeszthetnek híradót, kipróbálhatják a greenboxot vagy az okostelefonokat, és bepillanthatnak az írott sajtó szerkesztésének műhelytitkaiba.

Buvosvolgy2
Fotó: NMHH

A program figyelmet fordít a legmodernebb technikai eszközök megismerésére, valamint  az  internet, különös tekintettel a mobileszközök biztonságos használatára is. A Hűvösvölgyi úti központ építési munkálatai a tervezett ütemben haladnak. A Bűvösvölgy műszaki átadása  megtörtént,  ezzel  pedig  a felújítási és átalakítási munka első, de talán legfontosabb fázisa  záródott le. Az elkövetkező pár hétben leszállítják és beüzemelik a berendezéseket.

Az ősszel kezdődő próbaüzem alatt a 9-16 év közötti  korosztályba tartozó, fiatalokból álló próbacsoportok jönnek majd, hogy kipróbálják a Hűvösvölgyi úti tudásközpont minden berendezését. A központ, a tervek szerint, évente tízezer fiatalnak teszi majd lehetővé az élményközpontú tanulást.