Ödön
1 °C
11 °C

Kutyáknak szóló tévéadó indul

2013.07.17. 09:10
Fellélegezhetnek azok az amerikaiak, akik eddig azért aggódtak, hogy vajon nem unja-e halálra magát az egyedül hagyott kutya a lakásban (eláruljunk, nem), hiszen egy műholdas tévétársaság kifejezetten kutyákra szabott tévéadóval jelentkezik a napokban.

A vicces reklámjairól (is) híres DirecTV 24 órában kutyákra szabott programmal jelentkezik műholdas csatornáján. Az új adó neve DOGTV, nem mintha a célközönségnek nem lenne mindegy. A csatorna alapítója szerint a tévével kiválóan lehet szórakoztatni házi kedvenceinket, és programjaik "minden másodpercét" a kutyák igényeire szabták, azaz olyan képi és hanghatásokat közvetítenek majd, amiket a kutyák szívesen fogadnak be.

dog

A DOGTV azokon az ebeken segít, akiket nagyon zavar az istenként tisztelt gazda távolléte, és ebbe belebetegednek. A 3-6 perc hossz szegmensek állítólag "stimulálják a kutyákat valamit  javítják kedélyüket és viselkedésüket". Ron Levi, a tévécsatorna igazgatója az ABC Newsnak nyilatkozta, hogy olyan zenedarabokat vetek fel, melyek kifejezetten pihentető hatással vannak a kutyákra. "Minden, ami képernyőre kerül és a hangszórókból hallatszik, éveken át tartó kutatómunka gyümölcse. Szakértőkkel konzultáltunk annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb tartalmat sugározhassuk."

A csatorna augusztus 1-jétől érhető majd el, havi 1000 forint körüli előfizetési díj fejében, szóval nem egy ökör ára Kántor és Fifi nyugalma. A DOGTV indulását egy san diegói tesztidőszak előzte meg, melynek során a tulajdonosok arra jutottak, hogy a kutyatartók nem sajnálják a pénzt az ebek nyugalmára. "Nagyon hasznos volt ez a próbafutam, többek között arra is rájöttünk, hogy nem szabad ugatást közvetítenünk, mert az stresszeli a kutyákat."

A csatorna nem sugároz reklámokat és a képminősége sem olyan, mint amit a tévénézők megszokhattak. Ennek az az oka, hogy az adást nem az emberi szemre kalibrálták, hanem a kutyákéra, így például az adásban sokkal erőteljesebb tónusú a vörös és a zöld szín, hiszen a kettő közötti különbséget a legtöbb kutya egyébként nem képes érzékelni. A közvetítésre kerülő hangok között is azok vannak túlnyomó többségben, amik az emberek számára zavarónak tűnhetnek, de a kutyák megnyugszanak tőlük.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?