Rommá verte a Tények az RTL Híradót

2013.08.05. 16:35
Egy hirtelen ötlettel fél hétről hat órára rakta a nyár derekán a TV2 a Tényeket és ezzel mind a teljes lakosságban, mind a reklámozóknak legfontosabb korosztályban megnyerte a múlt hét minden napját az RTL Klub Híradójával szemben.

Nem egészen értjük, hogy mi járt a Róna utcai fejeseknek az eszében, amikor a negyvenfokos hőség elől a vízpartokra menekülő tömegekre fittyet hányva, fél órával korábbra tolta a Tények kezdési idejét, de bejött.

A TV2 hírműsora minden nap és minden korosztályban sikeresebb volt a múlt héten, mint az RTL Klub Híradója. Az egyórás hírblokk ráadásul már hétfőn elérte egész heti legjobb eredményét, a 28,6 százalékos közönségarányt (857 ezer néző), miközben az RTL Klub Híradóját csak 24,2 százalék nézte. A teljes népesség körében az RTL csütörtöktől számítva csúszott egyre lejjebb (22,9, majd 21,3 százalékos közönségarány), de a mélypontra szombaton este jutottak el, akkor csak az éppen tévé előtt ülők 16,5 százaléka választotta őket.

A Tények azonban eddig is inkább a 4 évesnél idősebbek körében ért el sikereket, az igazán nagy meglepetés a múlt heti eredményekben így inkább az, hogy a reklámozóknak legfontosabb korosztályban is taroltak. Olyannyira, hogy pénteken például 10 százalékos különbséget vertek az RTL Klubra (28 - 17,9), a legnézettebb adásuk mégsem ez volt, hanem a vasárnapi kiadás, amit ebben a korcsoportban 275 ezren láttak és ezzel a toplista 14. helyét szerezték meg.

A TV2 hírműsora mellett azonban csak az előtte futó Veled is megtörténhet című dokureality, a pénteki Családi titkok, a szombati Aktív Extra és a Babe című film, és a vasárnapi Napló tudta megverni a konkurens csatornát. Így 19-23 közötti főműsoridőt a múlt héten is az RTL Klub nyerte, méghozzá nem is akármennyivel: 11,3 vs 24 százalékos közönségarány.

Ebben persze nagy része volt az Éjjel-nappal Budapestnek, aminek mind az öt része elfoglalja a két toplista első öt helyét (a legnézettebb epizód a hétfői volt 1 millió 28 ezer nézővel), de jól szerepelt a keddi Fókusz, a szerdai Szulejman és a vasárnapi Beépített szépség is a 4 évnél idősebbek körében. Ezt a listát a 18-49 éveseknél csak a Dr. Csont hétfői két része egészíti ki.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a TV2 meddig akarja a hatórás sávban tartani a Tényeket, hogy ez csak a nyári szünetre vonatkozik-e, vagy hosszabb távú műsorstruktúra változást terveznek.