Friderikusz visszatér

2013.08.26. 12:18
Heti háromszor lehet majd látni az ATV képernyőjén a kilencvenes évek legendás műsorvezetőjét, aki legutóbb az RTL II Legyen ön is milliomos című vetélkedőjében, majd a Tv2 Ének iskolája című tehetségkutatójában haknizott. Jövőre jön a FEM3 vagy a Story4 TV?

Szeptember közepétől visszatér az ATV-re Friderikusz Sándor, megint egy késő esti beszélgetős műsorral. Háromnaponta, kedden, szerdán és csütörtökön lesznek az adások, 22.20-tól - derül ki a Népszavából.

Friderikusz ez alkalommal

meghagyja más műsorainknak a belpolitikai csihi-puhit,

az ATV hírigazgatója a cikkben elmondja, írókkal, feltalálókkal, nagy gondolkodókkal készít majd izgalmas interjúkat.

Németh Szilárd szerint Friderikusz kereste meg őket a műsorötlettel, de ők is szerettek volna már régóta egy olyan műsort,

amit az értelmiség vagy bárki, akit egy okos beszélgetés leköt, biztosan megnéz, mielőtt este leoltja otthon a tévét, a villanyt.

Amíg a műsorra várnak, nézzék meg újra a médiatörténeti pillanatot, amikor Friderikusz Sándor először mondta ki egy mondatban, hogy „hiéna-újságírás”, „index.hu” és „inszinuáció”.

Ez történt a '90-es években

Friderikusz Sándornak a köztévén volt egy Friderikusz Show című műsora, amely nagyon népszerű volt, mert 1) abban az időben még csak egy adó volt, így nem lehetett róla átkapcsolni, és 2) Magyarországon tényleg ez volt az első, egészen szórakoztató esti talkshow.

A köztévének 1993-ban még arra is volt pénze, hogy elhívják vendégnek David Hasselhoffot, akit aztán Friderikusz végig magyarul kérdezett.