Németh Lászlóné embere igazgató lehet az NMHH-ban

2013.09.18. 12:10
A Hvg.hu úgy tudja, hogy Both Zoltán, Németh Lászlóné miniszteri biztosa lesz a második ember az NMHH-nál. Both a médiahatóság hírközlési igazgatójaként szerepel egy októberi konferencia programjában, de állítólag már a hatóságon belül is bejelentették a kinevezését.

A Hvg.hu a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által szervezett, október 3-i MediaNet2013 konferencia programjában fedezte fel előadóként Both Zoltánt, akit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hírközlési igazgatójaként neveztek meg.

A lap úgy tudja, hogy Németh Lászlóné fejlesztési miniszter biztosának kinevezése már megjelent az NMHH belső hálózatán is, ráadásul úgy, hogy korábban nem is volt ilyen tisztség a hatóságnál, azt csak egy szeptember 11-i módosítással vezettek be médiahatóság szervezeti és működési szabályzatába.

Mint ismert, éppen szeptember 11-én derült ki, hogy távozik az NMHH-tól Mátrai Gábor hírközlési elnökhelyettes, akit még Szalai Annamária vitt magával a hatóságba. Mátrai akkori közleménye szerint az NMHH alapító elnökének halálát követően döntött úgy, hogy szakmai pályafutását más keretek között folytatja, de ezzel szerette volna megvárni a hatóság új elnökének kinevezését.

Both Zoltán 2011 óta a kormány legfőbb infokommunikációs szakembere, megbízásából adódóan nemcsak a kormányzati, hanem a bírósági és az ügyészségi hálózatra is rálátott. A Hvg.hu forrásai szerint ő volt – az időközben bíróságon elbukott – negyedik, állami tulajdonú mobilszolgáltató egyik szellemi atyja, és ő kaphatja feladatául a negyedik szolgáltató újraindítását.

Az NMHH hivatalosan eddig nem reagált a Hvg.hu állításaira.