Nyereséges a New York Times

2013.09.20. 22:21

Öt év óta először fizet osztalékot a részvényeseknek a New York Times Company, miután a negyedévet profittal zárták. A nyereség 20,1 millió dollár (4,4 milliárd forint). A BBC híréből nem derül ki, hogy a profit csak az olyan egyszeri tételek miatt jött-e össze, mint a Boston Globe vagy az About.com eladása. Előbbiért 70, utóbbiért 300 millió dollárt kaptak.

Egy éve még 88 millió dolláros (17,6 milliárd forint) veszteséget termelt a kiadó, és a nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetések folyamatosan szűkülő piaca miatt több elemző is kételkedett benne, hogy a lap valaha is nyereséget hoz még. Az elmúlt évben folyamatosan próbálták csökkenteni a kiadásokat, ezért több kiadványától, így a Boston Globetól és az About.com-tól is megváltak Valószínűleg az is segített, hogy bevezették, hogy a nyt.com-on havi néhány kattintás után fizetni kell a cikkekért.

Mark Thompson vezérigazgató óvatos. „Továbbra is kiszámíthatatlan, hogy mennyi bevételünk lesz a hirdetésekből, és a növekedési stratégiánkat még csak tervezzük. Továbbra sem szeretnénk túlköltekezni” – mondta a BBC-nek.