János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Munka közben halt meg egy ismert amerikai fotós

2014.01.02. 10:48

Munka közben, terepen halt meg az Associated Press egyik ismert, régóta a szakmában dolgozó fotográfusa, Dave Martin. A fotós a halála előtt másodpercekben is ikonikus felvételeket készített egy stadionban, ahogyan a győztes texasi csapat nyakon önti edzőjét egy vödör vízzel.Az 59 éves Martin szívinfarktus következtében összeesett és azonnal meg is halt január elsején, miután végigfotózta az említett meccset.

Dave Martin az Egyesült Államokban széles körben ismert fotósnak számított, az elmúlt harminc évben a déli államok szinte minden fontos eseményén jelen volt és fényképezett. Sokak által ismert fotókat készített a Katrina hurrikán ideje alatt, de fényképezett Afganisztánban, Haitin vagy Irakban is. Sokszor vett részt sporteseményeken is, és számos díjban és elismerésben részesült. A sportfotói azért is voltak különösen ismertek és jól sikerültek, mert Martin értett hozzá, hogy mindig megtalálja a jó helyet és a legközelebbi pozíciót a fényképezéshez. Az Egyesült Államokban sok helyen megemlékeznek Dave Martinról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!