A magyarok tévéznek a hálószobában

2014.01.07. 14:02

A magyaroknak egy tévé már nem is elég: a tévével rendelkező háztartások felében több készülék is van - derül ki a Nielsen Közönségmérés adatbázisából. Eszerint a teljes népesség a tévézésre fordított idő több mint felében a hálószobai tévét nézte, a napi átlag 277 perc tévénézési időből 145 percet töltöttek ezzel tavaly októberben.

Az mmonline cikke szerint a nappaliban található tévéket naponta átlag 108 percig nézték, a gyerekszobai tévéket csak 12, a konyhában levő tévéket 9, míg a lakás egyéb helyiségeiben található tévéket csak 3 percig. A 4-17 évesek a tévézésre fordított napi 191 percük negyedét töltötték a gyerekszobai tévé előtt, ennél több idő jutott a nappaliban és a hálószobában elhelyezett tévékre.

A hirdetőknek legfontosabb, 18-49 éves korosztály napi közel 4 órás tévézési idejéből 52 százalékot a hálószobában, 41 százalékot a nappaliban és 4 százalékot gyerekszobában található tévé előtt töltött. Az 50 év felettiek náluk is többet, napi 6 órát fordítottak tévénézésre októberben, ebből az időből az átlagosnál több időt töltöttek a hálószobában illetve a konyhában, és viszonylag kevesebbet a nappaliban.

A teljes népesség körében a tévé legnépszerűbb helye a hálószoba: a tévétulajdonosok 71 százalékának van tévéje a hálószobában, míg a nappaliban csak 54 százalék, a gyerekszobában 17 százalék, a konyhában pedig 9 százalék tart tévét. Az egy tévés háztartásokban élők felénél az egyetlen tévé a nappaliban volt, 48 százaléknál viszont a hálószobában. A több tévés háztartásban élők túlnyomó többségénél, 86 százaléknál az egyik tévé a hálószobában volt. 56 százaléknak van tévéje a nappaliban, 27 százaléknak a gyerekszobában, 15 százaléknak a konyhában, 5 százaléknak pedig máshol.