Amerikai lapot venne a kínai milliárdos

2014.01.09. 15:00

Egy kínai milliárdos akarta felvásárolni a New York Timesot, de miután ez nem sikerült neki, most átnyergel a Wall Street Journalra. Nem adja fel, nem akar Amerikából üres kézzel hazautazni. A jótékonykodásáról, meglepő ötleteiről, nem utolsósorban magamutogatásáról elhíresült férfi angol nyelvű névjegykártyáján sokan röhögnek, ugyanis a legbefolyásosabb kínaiként, erkölcsi vezetőként, földrengés károsultjain segítő hősként, a legjobban ismert és leginkább kedvelt példaképként említi magát. Íme: 

Csen névjegykártyája
Csen névjegykártyája

Csen Kuang-piao milliárdos a héten utazott az Egyesült Államokba, és eltökélt szándéka, hogy megvásároljon egy amerikai újságot vagy hírportált - írja a sina.com hírportál. Csen célja a vásárral egy hiteles Kína-kép bemutatása, emellett lapjában pedig globális fontosságú témáknak, így környezetvédelmi kérdéseknek vagy a világbékének is teret nyújtana. A férfi eredeti terve a New York Times felvásárlása volt, amely sikertelenül végződött, így a milliárdos más lapok felé fordul, és most a Wall Street Journal megvételével próbálkozik, írja a MTI.

Az újrahasznosító üzemével vagyont szerző, Kínában a hírességek sorába tartozó milliárdost sokan hangosan kritizálták, ezért a hétvégén a Global Times napilapban megjelent írásában kért arra mindenkit, hogy vegyék komolyan őt és terveit.