Távozik Kerényi György a Vs.hu éléről

2014.07.16. 14:24
Sáling Gergő után újabb főszerkesztő távozik.

Újabb főszerkesztő távozik, ezúttal a Vs.hu-tól megy el az alapító-főszerkesztő Kerényi György. Kerényi a szerdai bejelentésekor azt mondta, távozásának egyik oka, hogy ő és a tulajdonos másképp gondolkodnak a lap „középen állásáról”. A bejelentéskor jelen volt Száraz István is, a kiadó ügyvezetője, aki ezt a mondatot nem kommentálta, elmondta azonban, hogy terveik szerint további fejlesztések és bővítések várhatók a lapnál – írja a Hvg.hu.

A Vs.hu tavaly november elején 25 fős szerkesztőségi stábbal indult, a munkatársak nagy része a Magyar Rádiótól, a Mandinertől, a Magyar Narancstól és a HVG-csoportból jött; Kerényi büszke volt arra, hogy a szerkesztőség egyharmada nő.

A Vs.hu-t a budapesti New Wave Production Kft. jegyeztette be, a kft. egyik tulajdonosa a DryCom Kft., amely Száraz István Péter cége, aki a We Love Budapest/Balaton programajánló portálok tulajdonosa is. A portál mögött Szemerey Tamás áll, aki a jelenlegi jegybankelnök, Matolcsy György unokatestvére.

A Vs.hu látogatottsági adatai folyamatosan növekedtek, sőt, az utóbbi hetekben a világbajnokság alatt több látogatottsági rekordot is produkáltak.