Árpád
-2 °C
4 °C

A Big Brother 3 a reklámadó első áldozata

2014.07.30. 14:56 Módosítva: 2014-07-30 14:59:39
Addig mondták a kereskedelmi tévék, hogy baj lesz a reklámadóból, hogy nem lesz pénz a saját gyártásra, míg egyikük tényleg elkaszálta az egyik, őszre tervezett nagy durranását. Ami a dolog pikantériája, hogy nem a kormánnyal állandó szájkaratéban levő RTL Klub, hanem az eddig csókosnak tűnő TV2.

Átalakul a Jóban Rosszban

Korábban írtunk már arról, hogy nagy változások előtt áll a TV2 napi szappanoperája. Az új kreatív stáb felállásával először apróbb, majd nagyobb vátozások lesznek a sorozatban, új írók érkeztek új ötletekkel, még a végén kimozdulnak Csillagkútról? Felrobban az elátkozott klinika? Száraz Dénesből csak gépfegyveres zombiterminátor lesz a végén?  

Rossz hírünk van azoknak, akik csak (vagy főleg) azért várták az őszt, mert az RTL II-n induló Való Világ 7 mellé egy másik beköltözős valóságshow-t is kaptak volna, a Super TV2-re tervezett Big Brother 3-t. György Bence, a TV2 program- és hírigazgatója az Indexnek elmondta, hogy csatorna vezetősége hétfőn ült le osztani-szorozni, és arra jutottak, hogy a rémesen drága saját gyártású műsorok közül a Big Brother 3 lesz az, ami a pár hete bevezetett reklámadó miatt parkolópályára kerül.

A műsor költségvetése így, hogy fel kell húzni a villát is, egymilliárd forint környékén mozog, márpedig ekkora befektetést jelen helyzetben az a tévé sem engedhet meg magának, ami jól fekszik a kormánypártnál és az állami megrendelésekből is szépen csorog feléjük. 

ismet lehet jelentkezni a big brotherbe 1

A TV2-től kiszivárgó infók szerint 2-2,5 milliárdos összegről van szó, ennyit kell az államkasszába befizetniük, és ez az, amire akkor még nem számítottak, amikor bejelentették 

az intelligens emberek valóságshow-ját.
 

A BB3 elmaradása úgy tűnik, nem azt jelenti, hogy a tévé feladta a műsor tervét. György Bence szerint a Big Brother harmadik kiadása 2015-ben kerülhet képernyőre, de értelemszerűen a jövő évi programming döntésekről nem tudott konkrét információt adni. A Super TV2 őszét persze ez a műsor határozta volna meg, hiszen naponta jelentkezett volna az esti műsorsávban, a hiánya a nézettséget biztosan befolyásolni fogja. A pótlására a legkézenfekvőbb és legolcsóbb módszer a külföldi, vásárolt tartalom, ami jóval olcsóbb, mint a saját gyártás.

A többi saját gyártást nem érinti az extra sarc, amit az államnak fizet a tévé, azaz a Rising Star, a Sztárban sztár, a Kasza! vagy a Pimasz úr ottalszik stábjai fellélegezhetnek, és úgy tudjuk gőzerővel folynak a Bumm! nevű új vetélkedő munkálatai is.

A TV2 őszi struktúrájáról egyelőre semmit nem tudunk, jobban őrzik az információt, mint a Kába-követ, de azt elárulták, hogy a BB3 elcsúsztatása egybeesett egy igen jelentős összegű szerződés megkötésével amivel olyan 2-3 éves hollywoodi kasszasikerek kerültek a tévéhez, amiket szabadon fogható tévén még nem láthattunk. Ezekkel és az ősszel menetrendszerűen érkező külföldi sorozatokkal igazán kiugró nézettséget nemigen lehet hozni, a magyar néző Bud Spencert szereti, nem a Transformers 3-at.

A BB3 indulásában a szakma régóta kételkedett, de nem az anyagi okok, hanem a premissza miatt, azaz nem sokan hittek abban, hogy egy alapvetően alpári műsortípust (a kukkolásra épített beköltözős reality-t) hogyan lehetne értelmes, intelligens emberekkel eladni - nem mintha erre nem lenne példa másutt,

de az igazi nézettséget nem a mély eszmecserék, hanem a péniszpörgetés és az üvöltözés hozza.

A szereplőválogatásra viszont elég sokan jelentkeztek, és a felhívó szpotok még hétvégén is láthatók voltak a TV2-n, szóval a tegnapi döntés meglehetősen váratlannak tűnik.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?