Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napi 3,4 percet tévéztünk úgy, hogy nem a műsort néztük

2014.12.16. 17:17

A Nielsen felmérése szerint novemberben a teljes népesség átlagosan 3,4 percet fordított nem valós idejű televíziós tartalom fogyasztására, ez az idő a teljes tévéhasználat 1,1 százalékát teszi ki.  Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy az emberek egészen pici százaléka döntött úgy, hogy felvesz műsorokat és később nézi meg őket.

A legtöbb időt a 18-49 éves korosztály fordította felvett tévéműsorok fogyasztására: ők naponta 3,9 percet, a teljes televízió előtt töltött idejük 1,6 százalékát fordították visszajátszásra.

Egészen meglepően a Nielsen adatai azt hozzák ki, hogy a legnagyobb arányban olyanok néznek késleltetett adásokat, akik aktív kultúrafogyasztók, 3,2 százalékuk például már költöttek komolyzenei koncertre, és ahhoz képest csak másodikak a mozira költők 2,8 százalékkal.

A Nielsen megfogalmazása szerint a nézők legnagyobb része, azaz 27,6 százaléka „nem zenés fikció” kategóriákba tartozó műsorokat, tehát sorozatokat is néztek. Az is kiderült, hogy az időeltolásos nézőknek csak a 17 százaléka látott így reklámot.