Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hír TV nem fél az MTV új hírcsatornájától

2015.01.09. 12:08 Módosítva: 2015-01-09 12:09:06

A reklámadó, az állami hirdetések elvonása és a konkurenciaharcra kényszerítés ellenére is teszi a dolgát a Hír TV, nyilatkozta a Népszavának Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese, miután a lap rákérdezett arra, nem tart-e a hírcsatorna az M1 hírcsatornává alakításától. 

Szikszai szerint egyértelmű, hogy az állami hírtévét a Hír TV konkurenciájának szánják, de felveszik a kesztyűt:

Korábban is történtek kísérletek a Hír TV tönkretételére, de a szocik jobban mérték fel az erőviszonyokat, és nem vállalkoztak a lehetetlenre, mert rájöttek, hogy a támadások csak erősítenek bennünket. Most is ez történik. A reklámadó, az állami hirdetések elvonása, és a konkurenciaharcra kényszerítés ellenére, tesszük azt, ami egy jobboldali tévé dolga. Még akkor is, ha most épp egy jobboldali kormány nem szeret bennünket.

Szikszai Péter a Hír TV munkatársainak köztévéhez csábításáról is beszélt:

Nem zárom ki, hogy volt ilyen, de nem tudok róla, hogy az MTVA ajánlatokkal bombázná a munkatársaimat.

A Népszava pénteki számában Polyák Gábor médiajogász is elemezte a helyzetet:

Az állami hírcsatorna megjelenésének még az alacsony elérés ellenére is a Hír TV lesz a legnagyobb vesztese: a fő cél is az, hogy a kormány ne legyen kiszolgáltatva a Simicska-féle médiabirodalomnak.