Giró-Szász nejét is kirúghatták a köztévétől

2015.02.10. 09:07

A Népszabadság információi szerint elbocsátották az állami médiában Giró-Szász Krisztinát, Sipos Anna Szilviát és Mohácsi Szilviát is. Giró-Szász András államtitkár felesége többek között a KorTárs című műsort vezette az M1-en.

A Nol.hu-n megjelent cikk szerint a kirúgásuk igazolja azokat az értesüléseket, miszerint a közmédia mostantól egyre kevesebb belső gyártású műsort szeretne készíteni, és inkább külső gyártóknak adná ki a feladatokat, ahol viszont tovább dolgozhatnak az elbocsátott kollégák is.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a rádiótól elbocsátották Gellért András műsorvezetőt is. És ha igaz, amit írnak, a szakszervezetek azért nem mentek bele múlt héten a 177 főt érintő elbocsátási megállapodás aláírásába, mert

mert a rádióműsorok készítésében már most olyan kevés dolgozó vesz részt, hogy a munkavállalókat a cég szabadságuk idején is dolgoztatja.

A Nol.hu szerint már tervezik a következő körét a csoportos leépítésnek. Számításaik szerint ezzel a 177 fős körrel az MTVA „másfél milliárd forintot takaríthat meg a béreken.”