Tekla
11 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Száműzték a pucér nőket a Blikk-címlapról

2015.03.07. 11:02

Elsodorta a Blikk szerkesztőséget a népharag: a bulvárlapnak az olvasók nyomására a címlapról az ötödik oldalra kellett átköltöztetnie a jól megszokott meztelen nőket.

Tízezer olvasónk érezte úgy, hogy ki kell nyilvánítani a véleményét. Az összes szavazó több mint fele döntött a belső oldal mellett, negyedük továbbra is a címlapon látná szívesen a pucérkodó lap lányát, és csak alig 19 százalék akadt, akik mindörökre eltüntetnék a modellt.

A meztelen nőknek egyébként komoly hagyománya volt a Blikkben.

 Már az első számban – ami 1994. már­cius 1-jén jelent meg – is volt kép egy ruhátlan hölgyről. Címlapra 2002 január 3-án került, azóta pedig folyamatosan ott domborított.

Nem a Blikk az első bulvárlap, ahonnan száműzték a fedetlen kebleket

Idén januárban egy 45 éves tradíciónak vetett véget Britannia Blikkje, a Sun nevű bulvárlap, amikor megszüntették a rendszeresen félmeztelen nőket mutogató Page 3 rovatot. A rendszeresen szexizmussal vádolt rovat azonban végül három nappal később visszatért, és a Sun azóta is pucér melleket mutogat, annak ellenére, hogy Rupert Murdoch, a kiadó tulajdonosa is régimódinak nevezte ezt a hagyományt.

Persze lehet, hogy a Blikk is csak a közelgő nőnap alkalmából vette le a címlapról a ledér hölgyeket, akik hétfőtől már újra címlapon lehetnek, hogy onnan idővel a fiúkoleszok és melósöltözők falaira vándoroljanak.