18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tv2: Nem volt erőszak az Éden Hotelben

2015.04.26. 20:16

Vasárnap közleményben tagadta a Tv2, hogy nemi erőszak történt volna a tévécsatorna Éden Hotel című valóságshow-jának pénteki adásában. Az Üvegplafon blog szombati, Indexen megjelent posztjában számolt be arról, hogy a műsor Nóra nevű szereplőjével annak akarata ellenére próbált szexelni a Gábor nevű szereplő.

A bejegyzés a csatorna által leadott vágott felvétel alapján született, amelyen hallható, hogy a lány – akinek a férfi a nyakát is kiszívta – tiltakozik a közeledés ellen, és többször kijelenti, hogy nem akar szexuális kapcsolatba kerülni Gáborral. Kéri, hogy inkább aludjanak, és a vágott felvételen az is látható, hogy a férfi az akarata ellenére akarja szétfeszíteni a lábát.

A tévécsatorna vasárnap – közleményük szerint a helyzet tisztázása érdekében – két videót is közzétett, amely szerintük cáfolja azt, hogy erőszak történt volna. Az első felvételen Nóri másnap, vacsorázás közben mondja azt a társainak – úgy, hogy Gábor is ott van –, hogy szó sem volt erőszakról, és hogy aki ezt állítja, az kiforgatja a szavait.

A másik egy több mint 38 perces videó, amin az este történései vágatlanul láthatók és hallhatók. Látható, hogy a lány többször elutasítja Gábor közeledését – aki csak azzal tud érvelni, hogy Nóri megígérte neki, hogy ha egy pár lesznek, lefekszik vele, valamint azzal, hogy „nem sűrűn fordul elő az életedben ilyen, hogy egy ilyen pali csókolgat, mint én” –, ám a TV2 ebből azt emelte ki: az ominózus jelenet végén egymás karjaiban ők ketten alszanak el. Ha van ereje végignézni, itt a teljes felvétel.

Közleményében a tévétársaság megjegyzi: „bármilyen erőszakos cselekmény esetén, vagy olyan szituációban, ahol bármilyen erőszak valószínűsíthető, a műsor gyártója azonnal közbelépett volna”, és azt is hozzáteszik: ebben az esetben a vétkes játékosnak azonnal haza kell utaznia. „Nóri és Gábor esetében azonban nem történt erőszak” – szögezik le még egyszer. Annak ellenére, hogy az erőszakos közeledés szándéka jól látható a vágatlan felvételen is – még ha végül tényleges aktus nem is történt.

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport