Digitális és fejlesztési igazgatóságot hozott létre az RTL Magyarország

2015.09.25. 12:49

Az új részleg irányítását Szabó András Tibor látja el 2015. október 1-től. A szakember az elmúlt időszakban a Viasat Hungária Zrt. vezérigazgatói és a Modern Times Group kelet-európai operatív vezetői pozícióját töltötte be. Utóbbi pozícióban többek között az MTG magyarországi, csehországi, bulgáriai és balti államokbeli digitális és üzletfejlesztési tevékenységéért is felelt.

Az ő feladata lesz, hogy az RTL-nél egységes digitális stratégiát alakítson ki, egységesítse és összehangolja a cég digitális tevékenységét. Az RTL a jövőben erős digitális szereplő kíván lenni a piacon, és az eddiginél is több digitális tartalom előállítását és számos technikai fejlesztést terveznek.

Szabó András Tibor a cég sajtóközleményében arról beszélt, hogy a jövőt a digitális, specializált tartalmak mentén látja, melyek ráépülnek az RTL Magyarország már meglévő televíziós brandjeire és tartalmaira. Egységes VOD (video on demand) és OTT (over the top) stratégiában gondolkodik, ami nagyjából annyit jelent, hogy az RTL Magyarország még több online és digitális tartalommal jelentkezik majd a jövőben.