Ostoba szexista beszólás Merkelnek a magyar közmédiában

2015.10.18. 10:35 Módosítva: 2015.10.18. 10:35

„Európát meg kell védeni, mert Európát megtámadták”, mert Európa háborúban áll. És ebben a helyzetben Angela Merkel német kancellárnak le kellene mondania, mert ő Európa jelenlegi vezetője, és bár elvileg erre teljesen alkalmas, mégis:

mikor nyert meg háborút egy nő?

A briliáns eszmefuttatás Földi Lászlónak, az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatójának a szájából hangzott el a Kossuth Rádióban.

 Földi László a köztévében
Földi László a köztévében
Fotó: MTVA

Európa természetesen a menekültválság miatt áll háborúban, egy válsághelyzetben pedig „egészen más rendtartást kell kialakítani”, és magát a válságot sem lehet kezelni szerinte addig, amíg ki nem mondják, hogy itt háború van.

Képes egy nő megnyerni egy háborút?

Ami alatt persze nem az érti, hogy lőni kell. Hanem azt, hogy képesnek kell lennünk érzelmektől mentes, kristálytiszta logikájú válaszokat adni. És szerinte Merkellel az a legnagyobb baj, hogy gátja egy egységes, „a védelem logikája” szerinti koncepció kialakításának, ezért le kellene mondania, hogy megvédje Németországot és Európát.

A műsor másik vendége, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója úgy fogalmazott: "nagy baj, ha háború van, mert az Európai Uniónak nincs hadserege, nincs felkészülve erre a helyzetre". A német kancellár lemondását szorgalmazó véleményre úgy reagált, hogy ő nem menne el eddig, mert nem látja, ki jönne Angela Merkel után, ki léphetne a helyére.

Abban viszont egyetértettek, hogy Európa külső határainak megvédése nélkül nem lehet megfékezni a jelenlegi krízist.

A migránsok hazaküldésének várható nehézségeit is hasonlóan látják a szakértők. Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az ezzel kapcsolatos jelenlegi uniós előírások nem tudják betölteni a funkciójukat, mint fogalmazott, a mai jogszabályok "rengeteg jogot garantálnak a migránsoknak, és nagyon kevés jogot az államnak". Földi László ehhez azt tette hozzá, hogy a kiutasítás radikalizálódással járhat majd.  • Hírek
  • Hírek