Felvétel közben rúgták ki Jakupcseket

2015.12.22. 08:34

Karácsony előtt három nappal közölte a közmédia 120-130 emberrel, hogy megszűnik a munkaviszonyuk. Köztük van Jakupcsek Gabriella is, aki egyébként a köztévé egyik legnézettebb műsorát, a Ridikült vezeti. A hír teljesen váratlanul érte.

„Két felvétel közt, teljes sminkben felhívtak egy megbeszélésre. Megbeszélés nem volt, a kezembe adtak egy papírt” – mondta a Borsnak. Először az is megfordult a fejében, hogy az év végi jutalmat közlik vele ilyen formában, de a papír másról szólt.

„A papíromon csoportos leépítésről volt szó. Szó nincs arról, hogy csak én, százhúsz ember leépítéséről. Nem volt komment, nem volt indoklás. Egyebet nem tudok mondani, csak kapkodom a fejem.

A Ridikül és a Magyarország, szeretlek! is nézettségi csúcsot döntött a csatornánál. Huszonhat adást csináltam meg havonta a fizetésemért, ennél többet, ennél sikeresebben képtelenség dolgozni.

Tanácstalan vagyok. Beültem egy taxiba, és hazajöttem. Azóta ülök zavartan, és nem értem, hogy mi történt. Próbálom a gyerekeimnek elmagyarázni azt, amit magam sem értek” – nyilatkozta a Borsnak. Jakupcseknek január elsejétől már nem kell bemennie dolgozni. 

Miután közölték a műsorvezetővel a hírt, a Ridikül felvétele leállt, a következő adásra váró vendégek szépen ki­sminkelve tanácstalanul vártak egy darabig, majd hazamentek. A Hvg.hu úgy tudja, három részt vettek volna fel a Ridikülből hétfőn, de végül csak egyet csináltak meg. Volt olyan vendég, akit haza is küldtek. Kedden szintén lett volna forgatás, de lemondták.

A Bors hívta Csiszár Jenőt, aki nagyon sokáig dolgozott Jakupcsekkel együtt műsorvezetőként, ám június közepén a Duna Televízió Nonprofit Zrt.-hez igazolt vezető pozícióba. A telefonjába azonban valaki azt mondta, hogy Csiszár nem elérhető, mert éppen a sícipőjét készül levenni.