Nincs semmi jó a tévében? Nézzen Star Trek-maratont!

Tévéajánló január 2-re

2016.01.02. 07:39

A karácsonyhoz hasonlóan a szilveszter is négynapos ünnep lett, így január 2-án, szombaton még bőven van ideje mindenkinek kipihenni a két ünnep között fellépő bejglikómát, és persze a szilveszteri alkoholmaratont. Ilyenkor nincs is jobb, mint a kanapén kómásan heverészve ide-oda kapcsolgatni a tévét, hátha van valahol olyan film, amit már rég meg akartunk nézni, csak valahogy sosem jött össze.

Bud Spencer természetesen elengedhetetlen kelléke a téli szünetnek, úgyhogy akárcsak a húsvétkor most is egy rakás adó vele akarja megnyerni a nézettségi versenyt. A Duna tévé és Film Cafe műsorszerkesztője mintha csak megint összebeszélt volna, a két csatorna pár óra eltéréssel adja le a A Pirinyó, a Behemót és a Jófiút (Duna: 2:35, Film Cafe: 8:15), amit egyébként már újév napján is ugyanígy egyszerre vetítettek. A Film+2 20:05-ra egy igazi Bud Spencer-Terence Hill-klasszikust vet be: jön a Bűnvadászok, amiben a két pofonosztó eredetileg rabolni indul, de végül rendőr lesz belőlük.

Rablótámadás, kezeket fel! Jobb, ha te mondod, a te hangod mélyebb!

A Filmbox Family 22:45-kor az egykori vízilabdázó egyik kevésbé ismert, kései filmjét, a 2002-es Atyai pofonosztót adja, amiben a reverendát öltő hősünk egy intézeti gyerek megölése után kezd nyomozásba a saját szakállára. A miskolciak bónuszként 21:00-kor Bud Spencer mexikói forradalom idején játszódó westernjét, az Ötfős hadsereget is megnézhetik a Miskolc TV-n.

A Paramount Channel év eleji Star Trek-maratont tart,

bár nem adja le az összes mozifilmet, csak a 7-8-9-10. részeket. 6:40-kor kezdődik a Nemzedékek, amiben a kopasz Pickard kapitány (Patrick Stewart) összetalálkozik a nexusban ragadt Kirk kapitánnyal (William Shatner), és egyesített erővel legyőzik az univerzum elpusztításán munkálkodó tudóst.

generations
Fotó: Paramount Pictures / Paramount Channel

Az űrkalandok 8:45-kor folytatódnak az 1996-os Kapcsolatfelvétellel, amiben az időutazó borgok invázióját kell megakadályozni a derék űrúttörőknek (ebben a filmben egyébként meglepően jól megcsinálták a borgok kinézetét). 10:40-kor kezdődik kicsit unalmas, 1998-as Űrlázadás, amiben az Enterprise legénysége egy Édenkert-szerű bolygón éldegél boldogan, ám amikor a Csillagflotta megöletné az itteni maroknyi lakost csak azért, hogy a környéken héderező, múmiaszerű figurák lakhassák be a planétát, Picardék megszervezik a címbéli lázadást. A Star Trek-filmek sorát a 12.30-kor kezdődő, 2002-es Nemezis zárja, ahol a viccesen fiatal Tom Hardy alakítja az Enterprise kapitányának világuralomra törő, gonosz klónját.

266860 full
Fotó: Paramount Pictures / Paramount Channel

Ha kipihentük a Star Trek-maratont, este több kiváló Robert Downey Jr.-film közül válogathatunk. Az HBO Comedy 20:00-tól Shane Black zseniális zsaruvígjátékát, a 2005-ös Durr, durr és csókot adja, amiben Robert Downey Jr. és Val Kilmer egymást szekáló magánynyomozókként próbálnak kideríteni egy szövevényes bűnügyet. Hasonló recept mentén készült el Guy Ritchie 2009-es Sherlock Holmesa is (20:45, Film+), amiben a viktoriánus London két legnagyobb koponyája, Sherlock Holmes (Downey Jr.) és Watson doktor (Jude Law) próbálják elkapni a magát veszedelmes fekete mágusnak kiadó Mark Strongot.

Super TV2 21:00-tól nevez be a "Nyerjünk nézettségi versenyt Robert Downey Jr.-ral!"-játékba: itt a Trópusi vihart nézhetjük újra, amiben kedvenc sztárunk fekete színésszé operálva mondja el a filmforgatásból igazi vietnami háborúba keveredő Ben Stillernek, hogy sose nyomja fullba a kretént!

giphy.gif
Fotó: DreamWorks SKG / Goldcrest Pictures

Végül ha még bírjuk, hajnali 1:10-kor a Tv2-n a Robin Hood, a fuszeklik fejedelmén is röhöghetünk - ez volt Mel Brooks válasza 1993-ban a Kevin Costner-féle, két évvel korábban kasszát robbantó Robin Hoodra. Nekem egyébként gyerekkoromban sokáig ez volt az egyetlen moziplakát a szobám falán, miután megnyertem valami vetélkedőn.