Novodomszky Éva veszi át a kirúgott Jakupcsek helyét a Ridikülben

2016.01.06. 14:25 Módosítva: 2016.01.06. 14:27

Novodomszky Éva kerül a kirúgott Jakupcsek Gabriella helyére a Duna tévén futó Ridikülben – írja a Blikk. A lap információi szerint Novodomszkynak nem volt más választása, MTVA-alkalmazottként abban a műsorban kell dolgoznia, amelybe a munkaadója kijelöli.

Ahogy azt korábban az Index is megírta, Jakupcsek Gabriellával karácsony előtt, december 21-én, hétfő délben közölték, hogy kirúgják a belsős munkatársi állományból. Jakupcsek a közmédia egyik arcának számított: a Dunán futó műsorok közül nézettnek számító Ridikül műsorvezetője volt, valamint a Magyarország, szeretlek! című hétvégi show egyik csapatkapitánya.

A műsorvezetőnőt két felvétel közt, teljes sminkben hívták egy megbeszélésre, ahol egy papírt nyomtak a kezébe. Először azt hitte, hogy az év végi jutalmat közlik vele ilyen formában:

A papíromon csoportos leépítésről volt szó. Szó nincs arról, hogy csak én, százhúsz ember leépítéséről. Nem volt komment, nem volt indoklás.  

Miután közölték a műsorvezetővel a hírt, a Ridikül felvétele leállt, a következő adásra váró vendégek szépen ki­sminkelve tanácstalanul vártak egy darabig, majd hazamentek.  A Hvg.hu úgy tudja,  három részt vettek volna fel a Ridikülből december 21-én, de végül csak egyet csináltak meg. Volt olyan vendég, akit haza is küldtek.   

A közmédia Jakupcseken kívül 120-130 emberrel közölte karácsony előtt, hogy megszűnik a munkaviszonyuk.  

Novodomszky Éva és a Ridikül műsorvezetői posztja ügyében megkerestük az MTVA Sajtóosztályát is, amint válaszolnak, bővítjük a cikket.