Meghalt Garry Shandling, a Vasember 2 egyik szereplője

2016.03.25. 09:56

Tegnap délután az utcán lett rosszul Garry Shandling, Emmy-díjas stand-up komikus, jelentették a hírügynökségek a Los Angeles-i rendőrség közleményére hivatkozva. A 66 éves  színészhez mentőt hívtak, de nem tudtak rajta segíteni. Halálát szívinfarktus okozta. 

A chicagói születésű Shandling forgatókönyvíróként kezdet pályafutását Hollywoodban, majd  a stand-up felé fordult, és itt érte el legnagyobb sikereit. Alan Zweibellel együtt alkotta meg az It’s Garry Shandling’s Show című műsort, ami 1986 és 1990 között volt látható a Showtime kábeladó műsorán. Shandling saját magát, illetve önmaga egy verzióját alakította benne, egy olyan karaktert, aki rendszeresen kibeszélt a tévéből a közönséghez. 

Johnny Carson visszavonulása után mindenki azt hitte, ő lesz az NBC nagy sikerű esti talkshow-jának következő műsorvezetője, de ehelyett az HBO-nak forgatta le a The Larry Sanders Show (1992-1998) című sorozatot, ami egy képzeletbeli esti talkshow kulisszái mögött játszódó eseményekről szólt, és három Emmy-díjat is nyert. Többek között Judd Apatow is itt kezdte írói pályafutását, és olyan szereplői voltak, mint Jeffrey Tambor, Rip Torn, Jeremy Piven vagy Janeane Garofolo. A vígjátéksorozat hatása a mai napig érezhető a műfajon.

Itthon leginkább a Vasember 2 és az Amerika kapitány 2 Stern szenátoraként ismerték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport