Ezeket a híreket semmiképp se higgye el

2016.04.01. 16:40

Április elseje van, bolondok napja, amit emberek milliói imádnak, hiszen ilyenkor hivatalosan is egy kretén lehet mindeni. Egyedül az újságírók rettegnek ettől a naptól, hiszen ilyenkor rengeteg híroldal és blog érzi remek tréfának, hogy kamu információkat oszt meg tényként, amit aztán a figyelmetlenebb sajtómunkásat átvesznek és elkezdődik a hoaxlavina.

Ezért összegyűjtöttük azokat a mai híreket, amiket semmiképp sem szabad elhinni.

Valaki az AC/DC új frontembere lesz, de biztos nem ők

Az It's All Indie szerint Alex Turner, az Arctic Monkeys frontembere ugrik be az AC/DC következő turnéjára énekelni. Nyilvánvalóan kamu, ahogy a Music Feeds cikke is, ahol Turner helyett Dave Grohl írják a következő frontembernek. Miközben mindenki tudja, hogy Axl Rose lesz.

Nem, nem szűnik meg a legjobb metálzenei blog

Egy pillanatig még mi is elhittük, hogy a metálról kifejezetten szórakoztatóan író Metal Sucks blog tényleg eladta a lelkét és felvásárolta őket az alapvetően pop- és rapzenében utazó Complex. Természetesen ismét csak egy remek viccről van szó.

Egy pillanatra majdnem elsírtuk magunkat az örömtől, aztán a bánattól

Egészen látványos előzetes rakott össze a Netflix az új Star Wars-sorozathoz. A bibi csak annyi, hogy az IGN készítette a trailert és egyelőre semmi esély arra, hogy a Csillagok háborúja élőszereplős sorozatot is kapjon. De azért álmodni még lehet.

Csak álom, hogy Snoop Doggal nézhessünk minden Youtube-videót

A Google annyira túltolta az április elsejét, hogy egyeseknek konkrétan az állásába került, de a SnoopaVision azért jóval ártalmatlanabb poén, mint amit a Gmailhez találtak ki. Snoop fantasztikusan játssza a saját szerepét abban az álvideóban, amiben a Google emberei ismertetik az új fejlesztést. Kár, hogy csak kamu, mert Snooppal még az állatos dokumentumfilmek is sokkal szórakoztatóbbak.

Nem menti meg az ABBA a görög szigetet, pláne nem állnak össze újra

Eddig egész megbízható oldalnak tűnt a Local, legalábbis belőlük biztos nem néztünk volna ki ilyen ócska poént. Konkrétan egy 15 bekezdéses álriportot írtak arról, hogy az ABBA összeáll egy jótékonysági koncertre a Mamma mia! forgatása miatt leamortizált műemlékek helyreállításához. Ez természetesen nem igaz és egyébként is, a Mamma mia! nem igazán jó film.

A DC újraforgatja az összes filmjét, de színészek helyett játékfigurákkal

Lehet akármennyire gyenge a Batman vs. Superman, annyira azért a Warnernél sem őrültek meg, hogy a Funko Pop-figurákkal helyettesítsék Ben Afflecket. Oké, ezt írja a Geeks of Doom, és ugyan elég nagy sláger egy ideje a játékokkal készített animáció vagy rajongói film (Legó-mozi, Robot Chicken, Rorschach and Deadpool, stb.), azért először emberekkel kéne utolérni a Marvelt.

És a legjobb magyar kamuhír csak most következik

A békéscsabai Behir.hu dobta le az álbombát azzal a hírrel, hogy Jean Reno a Jókai Színházba szerződik. A Behir annyira komolyan vette a poént, hogy még egy kétperces riportot is forgattak, amiből kiderül, hogy Jean Reno igazából magyar származású, már látta a Légy jó mindhalálig!-ot a helyszínen és ingyen elvállalta a fellépést, a színház csak az utazást és a szállást fizette neki. Bravó!