Kipenderíthetik a románokat az Eurovízióról

2016.04.19. 16:14

A román TVR tévécsatorna nagyjából 10 millió eurós tartozást halmozott fel az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU) szemben, és ez azt is jelentheti, hogy ugrott az ország idei eurovíziós szereplése, írja a Guardian.

A TVR közlemény szerint figyelmeztették a csatornát, hogy a tartozás miatt veszélybe kerülhet a közvetítés, és a román versenyző részvétele is. A tartozások 2011-2012 óta fennállnak.

A TVR türelmet és megértést kért a szörnyű pénzügyi helyzete miatt, és közölte, hogy az EBU tisztában van a tartozásokkal, csak eddig még semmi drasztikusat nem lépett. A tévé tavaly 4,2 millió eurós veszteséget termelt, a parlamentnek leadott nyilatkozata szerint.

Ovidiu Anton, a román versenyző még nem hallott semmi biztosat, a Guardiannak azt mondta, hogy  úgy fog tenni, mintha nem is tudna erről az egészről, és tovább készül a stockholmi gálára. Egyébként ezzel a dallal:

A TVR nyilatkozata szerint az EBU a román kormánytól, a parlamenttől, és a pénzügyminisztériumtól vár válaszokat az üggyel kapcsolatban. A Guardian szerint már az is szóba került, hogy a csatorna sem az idei foci-Eb, sem a riói olimpiát nem fogja tudni közvetíteni, ha a tartozást nem rendezik.