Habony Árpád beindítja az ingyenes napilapját

HUS 0691
2016.05.10. 17:01

Júniustól napilapként jelenik meg a fővárosban a Lokál - jelentette be kedden, a siófoki Media Hungary konferencián Keresztesi Péter, a Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója. 

A Lokál eddig ingyenes hetilapként jelent meg, a jövőben ezt Lokál Extra néven terjesztik.

A 2015-ös alapítású Modern Media Group Habony Árpád és Győri Tibor cége, mindketten a miniszterelnök belső köréhez tartoznak, Győri korábban miniszterelnökségi államtitkár és a miniszterelnök jogi tanácsadója volt.

Keresztesi Péter vezérigazgató jelezte: az eddig egyszereplős piacra belépő napilapot június 6-tól, 150 ezer példányban terjesztik majd a forgalmasabb fővárosi közlekedési csomópontokon. 

A versenytárs nem más, mint a Metropol, amely Simicska Lajos lapja, és szintén a forgalmasabb csomópontokon, metróállomásokon terjesztik.

A Metropol tudott róla

Már tudtunk korábban a bejelentésről, az időzítésre is számítottunk – mondat az Mno.hu-nak a Metropol ügyvezető igazgatója, Hivatal Pétert. Szerinte a Lokál nem ugyanazt a tartalmat fogja adni. "Ők bulvárral jönnek, mi viszont az általános tájékozottsághoz szükséges tartalmat kínáljuk." Így szerinte legalább annyira lesz a Blikk versenytársa is a lap.