Megérkezett a láncdohányos, amerikai pápa

2016.09.05. 16:12
Még Jude Law-t is meglepte a magát istennek képzelő, forradalmár egyházfő szerepe az Oscar-díjas filmrendező új sorozatában.

Az Oscar-díjas Paolo Sorrentino (A nagy szépség, Ifjúság) ezúttal nem filmmel, hanem egy, The Young Pope (Az ifjú pápa) című, nyolc ötvenperces epizódból álló sorozattal jelentkezett, amelynek a Velencei Filmfesztiválon, versenyen kívül volt a premierje.

107426739-young-pope-law-xlarge trans++eo i u9APj8RuoebjoAHt0k9u

A sorozat az első amerikai pápáról, a fiatal és sármos Lenny Belardóról szól, aki árvaként nő fel, majd XIII. Piusz néven ultrakonzervatív pápa lesz belőle, aki az első epizódban Cherry Coke Zerót rendel reggelire, megszid egy idős apácát, aki homlokon csókolja, megtiltja, hogy a képmását ajándéktárgyakra nyomják, és azt sem tűri, hogy a hívek rendesen láthassák vagy nyilvánosan fotózzák, még első szentbeszéde alkalmából sem. A címszereplő Jude Law, az őt felnevelő apácát Diane Keaton játssza, és szerepel még a a Sky, az HBO és a Canal+ koprodukciójában létrejött sorozatban Silvio Orlando, Scott Shepherd, Cecile de France, Javier Camara, Ludivine Sagnier, Toni Bertorelli és James Cromwell is.

A Velencei Filmfesztiválon a sorozat első két részét vetítették le, és ezzel együtt kiadták az első előzetest is, amelyben a láncdohányos pápa kijelenti, nincsenek bűnei, és egyébként is ő maga Isten. A célja pedig az, hogy forradalmat robbantson ki.

The Young Pope (2016) előzetes #2

Az MTI beszámolója szerint Jude Law Velencében elmondta: először nagyon örült Sorrentino felkérésének, de aztán a forgatókönyvet elolvasva visszahőkölt. "Úgy éreztem, mintha egy tonna tégla esett volna rám, hogy egy pápát kell alakítanom, és nem nagyon tudtam, mihez fogjak, hogy súlyt és hitelt adjak a játékomnak. De Paolo folyton arra emlékeztetett, hogy ez a film egy emberről szól, aki történetesen a pápa. És amikor én is ebből a nézőpontból közelítettem, elkezdett összeállni a dolog" - mondta.

A rendező a velencei sajtótájékoztatón azt mondta, tudja, hogy a sorozatban ábrázolt pápa szöges ellentéte Ferenc pápának, de szerinte  akár egy ilyen pápa is állhatna egyszer a katolikus egyház élén. "Lehetséges, hogy egy liberálisabb pápa után egy olyan következik, akinek más elképzelései vannak. Nagy naivitás lenne azt gondolni, hogy az egyház megkezdte hosszú útját a liberalizmus felé" - jelentette ki.

A sorozatot az HBO és az HBO Go is vetíteni fogja, de a premierdátumot a csatorna csak később jelenti be.

Ne maradjon le semmiről!