Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Orbán Viktor volt fotósa és egy konzul került vezető beosztásba a közmédiánál

2016.11.21. 11:29

A 24.hu hivatalosan is megerősített információi szerint Kobza Miklós, az MTVA sajtófőnöke, Orbán Viktor Facebook oldalának volt fotósa lesz a közmédia ernyője alá tartozó Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatója, miközben a sajtófőnöki pozíciót is megtartja. Sályi Lőrinc tiszteletbeli konzul pedig főszerkesztő lesz.

Folyamatosan zajlanak a személycserék az az MTVA 100 százalékos leányvállalatánál, az Újmédia és Teletext Kft.-nél, ahol a jövés-menést a Várhegyi Attila egykori fideszes államtitkár emberének tartott Nobilis Márton ügyvezető váratlan távozása nyitotta meg .

A legújabb fejleményt most az, hogy mint azt a 24.hu megtudta, Sályi Lőrinc tiszteletbeli konzul lett november 15-től a hirado.hu főszerkesztője. Sályi kilenc hónapja már a hirado.hu-nál dolgozik.

Emellett Kobza Miklós lesz a közmédia internetes megjelenéseit gondozó Újmédia és Teletext Kft. tartalomigazgatója, de megtartja az MTVA-nál idén február óta betöltött sajtófőnöki pozícióját is. A 24.hu-nak hangsúlyozta: a személyi racionalizálás és hatékonyságnövelés jegyében az újabb feladatkör mellé nem kapta meg a korábbi online tartalmi vezető bérét. Kobza korábban Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldalát kezelte.

A hirado.hu volt főszerkesztője közös megegyezéssel távozik az MTVA-tól. Ugyanígy távozik egy címlapszerkesztő, és a korábbi online tartalmi vezető is.

A 24.hu egyébként úgy tudja,

a személycseréknek ezzel még koránt sincs vége,

és ezt megerősítette Kobza is, aki szerint céljuk hogy „a broadcast tartalmakra alapozva, de originális, közszolgálati, informatív, hasznos és hiteles tartalmakat és szolgáltatásokat nyújtsanak”. A közmédiától alig egy hónapja bocsátottak el 141 embert. 

Az Új Média és Teletext Kft.  908,7 millió forint nettó értékesítési árbevétellel zárta a 2015-ös pénzügyi évet, de a jelentős árbevétel ellenére a társaság csekély, mindössze 1,5 millió forint adózott eredményt tudott produkálni tavaly.