Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Szuper rajzfilmekre adott pénzt a Médiatanács

2016.12.08. 13:47

Tizennyolc animációs, kisjáték-, illetve kísérleti filmnek ítélt meg 278 millió forintnyi támogatást a médiatanács, emellett elfogadta a közösségi rádiók és televíziók működési költségeire kiírandó 400 millió forintos pályázati felhívást - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Dargay-pályázat keretében idén öt animációs film részesült összesen 200 millió forintos támogatásban. Elkészülhet

  • Rófusz Ferenc 80 perces mesefilmje, a különleges lényekről szóló Egy év Hoppifalván.
  • Folytatódnak Dorothy kalandjai Amerikában Gyulai Líviusz animációsfilm-sorozata, az Egy komisz kislány naplója.
  • Az Egy kupac kufli első két epizódját újabb 11 követi.
  • Folytatódik a Hajótöröttek című kalandos ismeretterjesztő sorozat.
  • A Lengemesék - Nyár a nádtengeren című sorozat újabb hat résszel bővül.

A Huszárik Zoltán nevét viselő eljárás idei második fordulójában 13 pályázat támogatásáról döntött a testület: a kisjáték-, illetve kísérleti filmek összesen 78 millió forintot kapnak.

A médiatanács ülésén a filmes pályázatok mellett 400 millió forintos keretösszeggel elfogadta a közösségi médiaszolgáltatások 2017-es folyamatos fenntartásához szükséges működési és üzemeltetési költségek támogatására szóló pályázati felhívást. Az ismertetés szerint azok a médiaszolgáltatók pályázhatnak, amelyek már legalább három hónapja működnek, és 2015-ös árbevételük nem haladta meg a százmillió forintot. A közösségi televíziók legfeljebb havonta 600 ezer, a közösségi rádiók 500 ezer, míg a kisközösségi rádiók 400 ezer forint támogatást kaphatnak.