Habony hitelezője árulhatja a közmédia reklámidejét

2016.12.23. 12:52

A Habony Árpád hitelezője, Tombor András által alapított Visus Invest Kft. vásárolta fel a holland Atmedia Holdings BV. által tulajdonolt Atmedia Kft.-t, a köztévé és a TV2 reklámidejét is értékesítő sales house-t. Közleményükben azt írják, hogy a pénzügyi befektetőként megjelenő Visus nem tervez szervezeti és üzletpolitikai változást a cégnél.

Az Atmediát 1998-ban alapították meg Lengyelországban, majd 2009 végétől már magyar és cseh leányvállalatokkal terjeszkedett a régióban. Miután a tulajdonosok később jelezték, hogy kivonulnak a magyar piacról, többen is érdeklődtek a cég iránt, ám végül a Tomborhoz köthető Visus került ki győztesként.

Tombor azt mondta: "Mint azt korábban is említettem, amennyiben kedvező lehetőséget látok, visszatérek a magyar médiapiacra, ugyanis az elmúlt évek tendenciái alapján jelentős fejlődési potenciál látszik benne. (...) Az Atmedia jelenlegi menedzsmentje minden támogatást megkap a munkája folytatásához. A cég operatív működésébe nem kívánok beleszólni, mert a lehető legjobb csapat irányítja a céget, amely piaci áttörést ért el 2016-ban." A Tomborról szóló portrénkat egyébként itt olvashatja.

Amikor a 24.hu az áprilisi interjújában megkérdezte az Atmedia ügyvezető igazgatóját, mi igaz abból, hogy Andy Vajna vagy Habony Árpád venné meg őket, Lukács Csaba "játszótéri pletykának" nevezte az iparági szóbeszédet.  • Hírek
  • Árfolyam