Új taggal bővült az Index.hu Zrt. igazgatósága

2017.07.25. 16:53

Mától négyfős az Index.hu Zrt. igazgatósága: Szombathy Pál újságíró csatlakozott dr. Bodolai László ügyvédhez, dr. Nagy Ajtony Csaba ügyvédhez és Kereszty Gábor közgazdászhoz.

Szombathy Pál az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett diplomát történelem szakon. Újságíró-karrierjét 1992-ben a Magyar Hírlapnál kezdte, majd különböző beosztásokban a Magyar Televíziónál dolgozott. 1999-ben visszatért a Magyar Hírlaphoz, 2003-ban ő lett a lap főszerkesztője. A lap 2005-ben került Széles Gábor tulajdonába, Szombathy egy évvel később távozott. Alapító főszerkesztője volt a 2007-2008 között működő Zóna internetes magazinnak. Később ismét az MTV-nél dolgozott, jelenleg a Digisport reggeli műsorvezetője.

Magyarország egyik leglátogatottabb, vezető internetes portálját, az Index.hu-t kiadó Index.hu Zrt. száz százalékos tulajdoni hányada 2017. április 20-án került a Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonába, miután a Magyar Nemzetben és a Hír Tv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. a 2014 februárjában kötött megállapodása alapján opciós jogát érvényesítette, majd az így szerzett tulajdonát az Alapítványra ruházta át. Az alapítványi tulajdonszerzés célja az volt, hogy az Index.hu vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése a továbbiakban is biztosított legyen. Az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke Dr. Bodolai László ügyvéd, az Index jogásza, aki egyben az Alapítvány kurátora is.  • Hírek
  • Személyi kölcsön